SRBIJA UDARA NA ALBANIJU: Goreli bi Beograd ili Tirana, a evo kolike su šanse da se to desi

Autor:

Sport

15.10.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila bi to borba za opstanak, na sve ili ništa.

SRBIJA UDARA NA ALBANIJU: Goreli bi Beograd ili Tirana, a evo kolike su šanse da se to desi

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje večeras Španiji u meču četvrtog kola A4 grupe Lige nacija s ciljem da ostane u igri za opstanak u elitnom rangu. Format takmičenja je takav da prve dve selekcije iz sve četiri grupe u A diviziji idu u četvrtfinale, četvrtoplasirani se seli u B diviziju, dok trećeplasirani ide u baraž s drugoplasiranim selekcijama iz B divizije.

I tu dolazimo do potencijalne borbe na sve ili ništa između Srbije i Albanije. Naime, "orlovi" bi uzimanjem barem boda u Kordobi imali dobre šanse da posle protiv Danske na domaćem terenu i Švajcarske u gostima vuku konce svoje sudbine i izbegnu četvrtu poziciju, mada ni borba za drugu nije nerealna. Ako bi Srbija bila na kraju treća, udarila bi na neki od drugoplasiranih timova iz B divzije, a tu je potencijalni protivnik i Albanija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Albanije

Statističari su izračunali da Srbija ima 57 odsto šanse da bude treća u svojoj grupi, a tu su još Belgija (86%), Mađarska (80%), Poljska (70%), Danska (25%) i Holandija (20%). S druge strane, Albaniji se daje 30 odsto šanse za drugu poziciju i baraž, a veće šanse imaju Vels (73%), Engleska (70%) i Norveška (50%). Tu su još Grčka (30%), Slovenija i Gruzija (po 29%), Češka (24%), Austrija (20%), Turska (18%) i Ukrajina (17%). Dalje su statističari izračunali da je potencijalni duel Srbije i Albanije, u slučaju da budemo treći a oni drugi, moguć sa 17 odsto verovatnoće.

Tačnije, to je verovatnoća da istovremeno mi bude treći a oni drugi, dok će šansa da se sretnemo međusobno 4,27 odsto. Neki bi rekli mizerna šansa, ali svedoci smo da su se neke stvari baš tako nameštale u prošlosti. Naravno, ako "orlovi" odigraju vrhunski u preostala tri meča mogu biti i drugi u grupi, a onda idu u četvrtfinale i sve ovo pada u vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading