TERZIĆ UDARIO NA PIKSIJA, REKAO MU DA JE MANIJAK: Čelnik Zvezde pravo na Stojkovićev ego

Autor:

Sport

19.10.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će sigurno izazvati dalju buru.

TERZIĆ UDARIO NA PIKSIJA, REKAO MU DA JE MANIJAK: Čelnik Zvezde pravo na Stojkovićev ego

Foto: Starsport

Dragan Stojković

Fudbaleri Crvene zvezde više su nego dominantni u srpskom fudbalu proteklih godina, dok i u Ligi šampiona igraju sve veću ulogu. S druge strane, uspeh srpskog fudbala se ogleda još samo u igrama fudbalske reprezentacije Srbije kako na velikim takmičenjima poput Mundijala i Evropskog prvenstva, tako i u Ligi nacija.

Međutim, posle kraha na EVRO 2024 selektor Dragan Stojković Piksi nalazi se na konstantnom udaru jer je posle Svetskog prvenstva u Kataru 2022. turnir u Nemačkoj bio drugo veliko takmičenje na koje su "orlovi" otišli sa velikim obećanjima a tamo nisu uradili ništa. Čak su mnogi želeli da Piksiju vide leđa, ali je on nekako preživeo. Šta je to Stojković pogrešio misli da zna generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić, a to je i otkrio iako se za njega i Stojkovića priča da nisu u dobrim odnosima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Puno praznih obećanja: Piksi

- Selektor je u startu pogrešio sa velikim obećanjima. Ljude ne razočaravaju prijatelji, događaji ili rezultati – već očekivanja. U velikoj meri je pravio ludačku atmosferu, što je na kraju platio ceh tako što je bio kritikovan u medijima. I pored toga, on ponovo kreće da baca narod u euforiju, što nema potrebe. Svesni smo da je Srbija mala zemlja i na osnovu čega se on bazira na tu euforiju? Nisu rezultati toliko loši nego kako se to predstavljalo… Mislim da je selektor pogrešio u svom “egomanijačenju” i ne može da šalje hajdučke poruke. Budi skroman i iz skromnosti napravi rezultate. Korak po korak. Naravno, mora da se ulije samopouzdanje igračima, bez prevelike želje za samoreklamerstvo - rekao je Terzić u Miljanovom korneru na Sputnjiku.

Dotakao se Terzi potom i Zvezde i šokirao mnoge izjavnom da joj nije mesto u Ligi šampiona po nekim parametrima.

Republika

Foto: Starsport

Igraju odlično: Fudbaleri Zvezde

- Po primanjima i budžetu, po svim parametrima – Zvezdi nije mesto u Ligi šampiona. Ali, nama to uspeva, već deset godina smo stalni članovi grupnih faza evropskih takmičenja, od čega četiri puta u eliti. Narod bi bio zadovoljniji rezultatima u Ligi Evrope, igrali smo proleće, osvajali po 10 i 11 bodova… Mnogi kažu da je lepše igrati tamo, ali Liga šampiona je najveća scena i Zvezda mora da stremi ka tome. Ogroman je jaz između nas i naših protivnika. Sve je u parama… Kada imate novac, možete da kupite najbolje igrače - jasan je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading