ZVEZDO, NEMA BELE ZASTAVE: Legenda crveno-belih podviknula pred Monako

Autor:

Sport

21.10.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je čvrst, uigran sastav, ali to ne znači automatski predaju, igra se 90 i kusur minuta, poručio je nekadašnji as Marakane.

ZVEZDO, NEMA BELE ZASTAVE: Legenda crveno-belih podviknula pred Monako

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde imaće priliku da protiv Monaka daju sve od sebe i pokušaju da dođu do prvih bodova u novoj sezoni Lige šampiona. Izabranici Vladana Milojevića idu u Kneževinu posle poraza od Benfike sa 2:1 u Beogradu i Intera u Italiji sa 4:0, ali ništa još nije izgubljeno.

Da crveno-beli mogu do podviga na teškom gostovanju uverena je i legenda kluba Dušan Dule Savić. On je istakao ozbiljnost Monaka kao protivnika, naglasio je njihov siguran hod u francuskom prvenstvu, kao i impresivnu igru u Ligi šampiona. Ali to ne znači automatski predaju za Zvezdu.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Temeljna analiza: Dule Savič

- Monako je kvalitetan, čvrst, uigran sastav, tehnika, brzina, sve, ne znači automatski da će Zvezda da se preda. Nema bele zastave, igra se 90 i kusur minuta. Navijaću, naravno, biću svedok na stadionu, napred, Zvezdo - poručio je Savić za Sport klub, pa dodao:

- Zvezda mora najpre da poštuje sebe, momci bi, bez izuzetka,trebalo da pruže maksimum, videće ih svet, naspram njih nalaziće se, po mom dubokom uverenju, ekipa koja će konkurisati za evropski vrh, izazov  nad izazovima. Rezultat? Sačekaćemo.

On je uporedio ovo sadašnje vreme i ono kada je on igrao u Francuskoj.

- Za razliku od vremena kada smo mi bili favoriti u mečevima sa Francuzima, stvari su drugačije postavljene, tako je i Monako u značajnoj prednosti nad Crvenom zvezdom. Davao sam mu golove dok sam branio boje Lila i Kana, moj posao, ali retko sam se radovao na kraju balade, Monako je tada bio jači tim, dominirali su Belon, Bravo… Zanimljivo da se nikad, dok sam nosio Zvezdin dres, nisam u nekom evropskom takmičenju sastao sa Monakom, i ne samo Monakom, već i bilo kojim  francuskim klubom, takva mi je bila sudbina, zaobišao sam i predstavnike Italije, Holandije, Portugalije… Za mene su se lepili Englezi, Nemci - zaključio je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading