KO ĆE KOME AKO NE SVOJ SVOME? Beron i Lojd UĆUTKALI Pionir - Zvezda PALA u produžetku!

Autor:

Sport

30.12.2021

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita u 18. kolu Evrolige posle produžetka rezultatom 80:76.

KO ĆE KOME AKO NE SVOJ SVOME? Beron i Lojd UĆUTKALI Pionir - Zvezda PALA u produžetku!

Foto: Starsport

Bili Beron

Ruski sastav do trijumfa su predvodili bivši asovi crveno-belih Bili Beron i Džordan Lojd, a težak šut za trijumf domaćih u regularnom toku promašio je Nejt Volters.

U dodatnih pet minuta, Rusi su prikazali koncentrisaniju i sigurniju igru, a Zvezda nije imala snage da preokrene tok stvari na parketu i savlada favorizovanog rivala.

Beron je bio prva figura utakmice sa 26 poena, pratio ga je Miki sa 13, dok je Lojd postigao osam (devet skokova), gotovo sve u završnici, kada se meč lomio.

Kod domaćih, Volters je dao 21, a Holins 15 poena, doduše sve u prvom poluvremenu.

Zenit sada ima skor 12-6, dok je klub sa Malog Kalemegdana u dosadašnjem toku elitnog takmičenja upisao sedam trijumfa.

Tok meča iz dvorane "Aleksandar Nikolić" mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda - Zenit 76:80

Kraj susreta, pobeda Zenita!

5. minut - Razigrao se Džordan Lojd, još jednom je pogodio iz driblinga (74:77), zatim je Lazić promašio trojku, Zenit pred pobedom u Pioniru... Gosti su sigurno izvodili slobodna bacanja, Zvezda nije uspela da se vrati u igru pa je doživela 11. evroligaški poraz.

3. minut - Kalinić je promašio dva slobodna bacanja, Zenit je to kaznio i posle penala Mikija stigao je do "plus tri" (72:75).

1. minut - Prve poene u produžetku postigao je Džordan Lojd (69:71), a Kalinić je uzvratio preciznim pokušajem van linije 6,75 - 72:71!

Kraj regularnog toka meča - 69:69!

 

10. minut - Lojd je poravnao na 69:69, a Radonjić je uzeo minut odmora. Volters nije pogodio trojku preko dva igrača - igraće se produžetak!

9. minut - Mitrovića je faulirao Beron, krilni centar crveno-belih je realizovao oba penala, ali je usldeio sjajn prodor Frankampa - 67:67! Poitres je na 80 sekundi pre kraja napravio nesportsku ličnu grešku nad Lukom Mitrovićem, on je još jednom pokazao mirnu ruku sa penala (69:67), a Volters nije pogodio trojku...

7. minut - Novi pogodak Berona, uzvratio je Kalinić, a Poitres je dao dva slobodna bacanja - 65:63! Kalinić zatim nije pogodio sa poludistance, na drugoj strani Frankamp jeste za egal (65:65).

5. minut - Beron je došao do 22. poena, čime je smanjio na 63:58, izuzetno tvrdo drugo poluvreme u Pioniru.

Republika

Foto: Starsport

Sjajni Bili Beron drži Ruse

3. minut - Volters je dva puta uzastopno poentirao, Beron je dao trojku, ali domaćin vodi sa 61:53. Rusi su uzvratili trojkom, ali je Simonović sjajno utrčao i pogodio za 63:56!

1. minut - Bez poena na startu odlučujućeg kvartala, igra se u ritmu koji odgovara Crvenoj zvezdi...

Na kraju treće četvrtine crveno-beli vode rezultatom 57:50!

 

 

10. minut - Volters je probio Frankampa (57:50), Zvezda se još jednom odbranila i ima lepu zalihu pred poslednju deonicu...

9. minut - Klub sa Malog Kalemegdana drži visok nivo igre u odbrani, primio je tek šest poena u ovom kvartalu, Zvezda ima pet koševa prednosti - 55:50.

7. minut - Mitrović je "pobedio" Puškova na niskom postu, Ivanović je imao lako polaganje, Zvezda je na ogromnih osam poena viška - 54:46!

5. minut - Seriju crveno-belih prekinuo je Zubkov za 50:46, a sa tim rezultatom otišlo se na prvi TV tajm-aut.

3. minut - Sjajna, granitna odbrana Zvezde! Trojkom Kalinića domaćin je stigao do velikih 50:44!

1. minut - Obe ekipe su propustile prvi napad na početku drugog poluvremena.

2. četvrtina

10. minut - Volters je smanjio na 42:44, egal u dvorani "Aleksandar Nikolić".

9. minut - Dve uzastopne trojke Berona, Radonjić je regovao tajm-autom pri rezultatu 44:40 u korist Zenita...

7. minut - Mitrović je najpre promašio dva penala, ali se iskupio već u narednom napadu (37:38). Cirbes je odigrao sjajnu odbranu, a trener Zenita Ćavi Paskval na teren je morao da vrati Bilija Berona. Međutim, izabranici Dejana Radonjića nastavili su sa borbenom igrom, a posle serije skokova u napadu preko Holinsa došli su do preokreta - 40:38! 

5. minut - Rusi su pogodili već sedam trojki iz 12 pokušaja, Kuzmić je zakuca i smanjio na 35:38, a potom gosti nisu uspeli da prenesu loptu na polovinu domaćina za osam sekundi. Zenit održava prednost...

 

 

3. minut - Crveno-beli su malo pojačali u defanzivi, Beron je napravio jednu od retkih grešaka, što je kaznio Volters, prvak Srbije je prišao na 31:35...

1. minut - Holins postiže trojku na početku druge četvrtina (24:29), ali raspoloženi Beron pogađa za 31:24 u korist gostiju!

Zenit vodi sa 29:21 na kraju prvog kvartala!

 

 

10. minut - Brutalan finiš prve deonice Zenita, na kraju je i proradio šut spolja, Poitres je zabeležio blokadu, crveno-beli su primili čak 29 poena i imaju veliki zaostatak.

 

 

9. minut - Seriju Zenita od 14:2 kompletirao je Karasjev, Rusi su preokrenuli na 24:20!

7. minut - Zvezda je imala problema u napadu u poslednja dva minuta, gosti su to iskoristili, pa su sa četiri poena Berona u nizu prišli na 18:16...

5. minut - Miki je trojkom smanjio zaostatak Zenita na 13:10, zatim je Kalinić bio precizan van linije 6,75, a velikih plus osam za klub sa Malog Kalemegdana doneo je Holins poenima na obruču - 18:10!

3. minut - Crveno-beli imaju prednost od 8:7, Puškov je bio precizan sa poludistance, ali je Volters odgovorio uz prekršaj, mada je promašio dodatno slobodno bacanje.

 

 

1. minut - Kuzmić je izborio prvi napad za Zvezdu, Volters je promašio trojku, ali je Holins poentirao uz faul posle ofanzivnog skoka - 3:0! Miki, koji je zaradio prvu ličnu grešku, uzvratio je trojkom za izjednačenje (3:3).

 

 

Počinje meč u Pioniru

 

 

Crveno-beli su na polovini elitnog takmičenja zabeležili skor 7-10, dok je Zenit izuzetno dobro odigrao u prvih 17 rundi, tokom kojih je upisao čak 11 pobeda.

Ipak, klub sa Malog Kalemegdana je u Sankt Petersburgu pokazao da može da se suprotstavi ruskom predstavniku, koga je savladao sa 58:69.

Zanimljivo je da je ovaj duel povratak u Beograd za bekovski tandem Bili Beron/Džordan Lojd, koji će ovoga puta u plavo-belom dresu istrčati pred Delije.

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading