VRHUNSKE EKIPE, TRENERI I SPEKTAKULARAN PREOKRET: Sjajan večiti derbi u "Čairu" zadivio selektora Pešića!

Autor:

Sport

19.02.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg nacionalnog tima se dotakao aktuelnih tema i problema sa kojima se suočava srpska košarka.

VRHUNSKE EKIPE, TRENERI I SPEKTAKULARAN PREOKRET: Sjajan večiti derbi u "Čairu" zadivio selektora Pešića!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, u intervjuu za "RTS" osvrnuo se na Kup Radivoja Koraća tom prilikom rekavši da je odigran sjajan večiti derbi u niškom "Čairu".

Kari se dotakao i teme razvoja i popularnosti srpske košarke, a analizirao je i kvalifikacije za predstojeći Mundobasket.

Derbi je bila jedna izvanredna utakmica. Dosta uspona i padova što jedna košarkaška utakmica može da donese. Bez obzira na to što navijači Crvene zvezde slave, a Partizan je izgubio, obe ekipe su vrhunske sa dva izuzetna trenera. Da ne bi bilo nekog udvaranja, velika je sreća što su imena Željka Obradovića i Duška Ivanovića deo srpske košarke. S druge strane, imamo trenere FMP-a i Mega Basketa, izuzetno talentovane i mlade trenere, koji imaju jednu veliku budućnost - Marko Barać i Nenad Stefanović. To što smo videli na terenu u Nišu, to je sve dobro - naveo je iskusni stručnjak, a potom je podvukao da je potencijal domaće košarke u nesaglasju sa njenom popularnošću.

Republika

Foto: Starsport

Duel Avramovića i Vildoze

Popularnost je ogromna, ali ne samo zbog toga što dođe 20.000 ljudi da gleda Crvenu zvezdu i Partizan. Vidim da i ostali klubovi imaju dovoljan interes publike. Potencijali su nam se smanjili, zbog toga što smo se i mi smanjili kao država. Moramo da identifikujemo probleme i da pronalazimo rešenja kako da povećamo interes kod dece, omladine, dečaka i devojčica da se bave košarkom.

Kormilar "orlova" ima već standardne probleme sa reprezentativnim rosterom uoči susreta sa Grkom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Po okončanju nacionalnih kupova imaćemo više informacija. Na primer, kada je reč o Jaramazu ili Lučiću koji je pod povredama i na kog verovatno ne možemo da računamo. Marinković i Kalinić, takođe, neće moći da budu sa nama jer španski klubovi ne dozvoljavaju da igrači igraju za reprezentacije u toku zimskog perioda, preko leta mogu. Još uvek nemamo definisanu ekipu za našu prvu utakmicu protiv Grčke - zaključio je Svetislav Pešić, koji je u subotu gostovao na niškom Univerzitetu, kada je pozvao srpske klubove da napuste AdmiralBet ABA ligu i formiraju domaće takmičenje.

Podsećanja radi, "Žućkovu levicu" uspela je da odbrani ekipa Crvene zvezde, koja je u finalu deklasirala Megu rezultatom 96:79.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading