ŠAMPION EVROPE OSTAO BEZ KRUNE! Efes ISPAO iz Evrolige! Gudurićev Fener PREGAZIO branioca TITULE! Pukla STOTKA u derbiju Istanbula!

Autor:

Sport

06.04.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Efes rezultatom 103:86 (23:17, 25:23, 24:24, 31:22) u 33. kolu Evrolige.

ŠAMPION EVROPE OSTAO BEZ KRUNE! Efes ISPAO iz Evrolige! Gudurićev Fener PREGAZIO branioca TITULE! Pukla STOTKA u derbiju Istanbula!

Foto: Starsport

Micić i Larkin

Sudar bivšeg i aktuelnog šampiona Evrope, do večeras, označio je da će Evroliga na Fajnal foru dobiti novog vladara!

Fenerbahče nije imao milosti prema ljutom rivalu Efesu i do nogu je potukao dvostrukog uzastopnog prvaka Starog kontinenta, kome je poraz označio kraj snova o plasmanu u Top 8 fazu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Iako je pobeda bila neophodna Atamanovim izabranicima, domaćin je od prvog do poslednjeg minuta gospodario parketom i nijednog trenutka nije dozvolio Efesu da ih rezultatski ugrozi.

Na prvu pauzu Fener je otišao sa šest koševa viška (23:17), da bi već u drugoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost (34:24). Uspeo je Efes da smanji u trećem kvartalu, ali je u poslednjih deset minuta ušao sa deset poena zaostatka (72:64).

Raspala se igra evropskog šampiona u poslednjoj deonici, koju je Fenerbahče ubedljivo dobio i serijom 10:0 prelomio meč. Tada su "kanarinci" stigli do novog vođstva od 10 razlike trojkom Dešona Pjera (93:83) i pobednik je, praktično, bio rešen.

Foto: Starsport

 

Isti igrač je u samom finišu doneo i najveće vođstvo Feneru (103:86), što je ujedno bio i konačan rezultat, odnosno, oproštaj Efesa od takmičenja u plej-ofu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Najdžel Hajs-Dejvis sa 26 poena, po 17 dodali su Tajler Dorsi i Dešon Pjer, 14 je ubacio Nik Kalates, a 11 Džonatan Motli. Srpski reprezentativac Marko Gudurić meč je završio sa 10 poena, tri asistencije i jednom uhvaćenom loptom.

Kod Efesa najbolji je bio Vil Klajburn sa 21 košem, sjajan je bio i Vasilije Micić sa 16 poena, Larkin je dodao 13, a dvocifren je bio i Ante Žižić sa 10 poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading