OSTOJA PORUČIO IZRAELCIMA! "Mi smo prijatelji i uvek smo tu za Vas! Bio sam u ratu s 19 godina"! Evo šta kaže o potezu Madara i ODLUCI Denija Avdije!

Autor:

Sport

02.12.2023

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Partizana pričao je za izraelske medije.

OSTOJA PORUČIO IZRAELCIMA! "Mi smo prijatelji i uvek smo tu za Vas! Bio sam u ratu s 19 godina"! Evo šta kaže o potezu Madara i ODLUCI Denija Avdije!

Foto: Starsport

Zbog rata sa Hamasom, izraelski klubovi su zbog situacije u svojoj domovini bili prinuđeni da kao domaćini igraju u drugoj državi. Izbor je pao na Srbiju, a među prvima koji su ponudili ruku prijateljstva bio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Sada je prvi čovek crno-belih u razgovoru za tamošnje medije odgovarao na zanimljiva pitanja.

Prošao je samo dan od početka rata na jugu početkom oktobra, a i pre nego što su ljudi u okolini, uključujući i Izrael, shvatili šta se dešava, Mijailović je najavio da će Beograd biti spreman da ugosti Makabi iz Tel Aviva i pomoći ekipama iz Izraela sa svime što je bilo potrebno.

Foto: Starsport

 

- Nema razloga da se mnogo objašnjava. Mi smo prijatelji, a prijatelji su tu za vas u teškim vremenima - objašnjava Mijailović na početku intervjua brzu posvećenost izraelskim timovima i nastavio:

- Partizan je iskusio kako izgleda igrati u gostima zbog rata. Znamo kakav je osećaj, pa smo ponudili pomoć - kaže prvi čovek regionalnog šampiona.

Da li je Beograd bezbedan za Izraelce?

- Beograd je bezbedan za sve. Kao što vidite, mi smo veoma dobri domaćini, a naša zemlja je otvorena za sve. Da, postoje određeni izazovi, ali sam siguran da se vaše grupe osećaju bezbedno u Beogradu.

Znamo da postoji dobar odnos između naroda Srbije i naroda Izraela. Šta možete reći o tome?

- Ovo je nešto na šta smo ponosni. Naši preci su izgradili ovaj odnos, a mi ga nastavljamo.

Šta mislite o onome što se dogodilo u Izraelu 7. oktobra?

- Šta da mislim o ratu? Nažalost, učestvovao sam u ratu sa 19 godina. Morao sam da uzmem pušku i branim svoju zemlju. Rat nikada nikome nije dobar. Sam rat je katastrofa, a posledice osećaju se mnogo godina nakon završetka rata. Samo rešenje mira može vam biti korisno.

Republika

Foto: Starsport

 

Prošlog meseca je objavljeno da je nekoliko evroligaša zatražilo suspenziju Makabija iz Tel Aviva do kraja rata. Ponuda je odbijena. Mijailović tvrdi da nije čuo za ovu ideju i u svakom slučaju iznosi svoj jasan stav:

- Nisam čuo da je neko to tražio. U teškim vremenima sportisti su ti koji pomažu ljudima da nastave život. Rekao sam, u našoj istoriji smo to osetili. Smatramo da sportisti treba da nastave sa svojim aktivnostima. Da, postoji izazov za Makabi da nastavi da igra zbog mnogih okolnosti, bezbednosnih procena itd... ali mi kao klubovi , treba da budemo ovde da pomognemo jedni drugima.

Te grupe su tvrdile da nema razlike u poređenju sa ruskim grupama koje su uklonjene.

- Sada previše ulazimo u sferu politike. Moramo analizirati političke prilike, ograničenja zbog sankcija... Trebaće nam još vremena da sve detaljno razjasnimo i razjasnimo. Hajde da preskočimo politiku koliko god možemo u ovaj intervju. CSKA je naš "bratski klub" i postoji veoma jaka veza između klubova, kao i između Rusije i Srbije. Naravno, nismo srećni zbog njihove suspenzije...ni Zenita, Uniksa iz Kazanja i Lokomotive Kubanj... Ponavljam još jednom, smatramo da sportisti ne bi trebalo da prestanu sa svojim aktivnostima ako postoji način da se nastave.

Šta mislite, kako se Makabi iz Tel Aviva do sada nosi sa poteškoćama i izazovima van Izraela?

- Za sada, klub to dobro podnosi.

Republika

Foto: Starsport

 

Imali ste veoma dobro profesionalno iskustvo sa Jam Medarom, iako je veza završila na nepovoljniji način. Da li ćete razmisliti o dovođenju još izraelskih glumaca u budućnosti?

- Naravno, zašto da ne? Ako postoji Izraelac koji nam je interesantan, biće nam drago da ga potpišemo u budućnosti. Završili smo našu vezu sa Jamom na način na koji smo to uradili... to ne bi trebalo da utiče na dogovore sa drugim izraelskim igračima u budućnosti.

Deni Avdija je pre nekoliko godina izabrao da igra za reprezentaciju Izraela, a ne za reprezentaciju Srbije. Šta mislite o njemu kao igraču i da li je ispuštena šansa Srbije?

- Deni Avdija je veoma dobar igrač, u to nema sumnje. Međutim, neću da komentarišem njegovu odluku da izabere reprezentaciju Izraela, jer je po mom mišljenju to individualna odluka igrača i njegove porodice. On ima svetlu budućnost - istakao je Ostoja Mijailović za izraelske medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading