KO JE HEROJ ZVEZDE MERIDANBET BOLOMBOJ? Ima četiri pasoša, PRELEPU ŽENU NIKOL, a njegov rodni grad ŽARIŠTE JE KRVAVOG RATA!

Autor:

Sport

02.01.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni centar srušio Fenerbahče sa 24 poena.

KO JE HEROJ ZVEZDE MERIDANBET BOLOMBOJ? Ima četiri pasoša, PRELEPU ŽENU NIKOL, a njegov rodni grad ŽARIŠTE JE KRVAVOG RATA!

Foto: Starsport

Džoel Bolomboj je heroj Crvene zvezde Meridianbet! Sjajni centar bio je najefikasniji i ujedno najzaslužniji košarkaš crveno-belih u senzacionalnoj pobedi čete Janisa Sferopulosa protiv moćnog Fenerbahčea.

Bio je to prvi trijumf Zvezde Meridianbet u gostima u tekućoj sezoni elitnog takmičenja, dok je Fener na svom terenu doživeo prvi poraz nakon 18. kola. Sve zahvaljujući Bolomboju koji je u pobedi od 85:76 postigao brutalnih 24 poena i dodao još šest skokova.

Nekadašnji prvotimac CSKA iz Moskve i Olimpijakosa, inače, na mala vrata je stigao na Mali Kalemegdan, da bi se u poslednje vreme profilisao kao jedan od najboljih novajlija.

Republika

Foto: Starsport

Džoel Bolomboj

Amerikanac sa ruskim pasošem je potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet, visok je 203 centimetra i pokriva pozicije centra i krilnog centra.

Posle završenog koledža (Weber State) draftovan je od strane Jute Džez kao 52. pik na draftu. U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se seli u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA iz Moskve.

Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige. U Moskvi je proveo četiti godine, a poslednju sezonu je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige.

Foto: printscreen/Instagram

Supruga Džoela Bolomboja, Nikol

Njegova životna priča je zanimljiva pošto zvanično ima četiri državljanstva. U pitanju su Kongo, Rusija, Ukrajina i Amerika. Rođen je u ukrajinskom gradu Donjecku oko kojeg se trenutno vode surove bitke u rusko-ukrajinskom ratu. Trebalo je da nastupi za ukrajinsku reprezentaciju, ali su ga naposletku preoteli Rusi.

Foto: printscreen/Instagram

Nikol Bolomboj

Njegova ljubav i muza je prelepa Nikol, s kojom je u dugogodišnjem braku. Kruna njihove veze je naslednik Trej, koji je rođen početkom 2019. godine. Nikol i Trej redovni su gosti utakmica koje KK Crvena zvezda Meridianbet igra na domaćem terenu u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading