EVROLIGA SE POKLONILA CRNO-BELIMA! Žoc VODI Partizan na fajnal-for! Veliko PRIZNANJE za Obradovića!

Autor:

Sport

09.01.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike šanse daju se klubu iz Humske da odu na polufinalni turnir evroligaškog takmičenja.

EVROLIGA SE POKLONILA CRNO-BELIMA! Žoc VODI Partizan na fajnal-for! Veliko PRIZNANJE za Obradovića!

Foto: Starsport

Kao i na početku svake godine, čelnici Evrolige su objavili tradicionalnu anketu najboljih na kraju prvog dela sezone, u izboru generalnih menadžera svih učesnika ovog takmičenja.

Što se tiče najboljeg trenera, šef stručnog štaba Partizana Željko Obradović dobio je najviše glasova u anketi. Čak 33,3 posto navijača glasalo je za najtrofejnijeg evropskog stručnjaka.

Iza Žoca je ostao trener Virtusa Luka Banki sa 27,8 posto glasova, dok je Ćus Mateo iz Real Madrida dobio 27.8 posto.

 

 

Evroliga veruje u crno-bele i kada se radi o odlasku na fajnal-for, što govore i glasovi u anketi.  Najviše šanse daje se Real Madridu (88.9 posto) zatim Monaku (66.7 posto), Barseloni (66.7 posto) i na kraju Partizanu (44.4 posto).

Regionalni šampion se našao na drugom mestu u izboru najopasnijeg rivala, iza Real Madrida koji je i najazbavnija ekipa za gledanje. To znači da su prognoze da će crno-beli uspeti da ovoga puta odu i korak dalje nego pre godinu dana, kada su ispali u Top 8 fazi od kasnijeg šampiona madridskog Reala.

 

 

U izboru za najboljeg igrača, najviše glasova je dobio bivši igrač Crvene zvezde Meridianbet, Fakundo Kampaco, sadašnji član Real Madrida - 33,3 posto, dok je Majk Džejms iz Monaka dobio 27,8 posto.

Argentinac je dobio najviše galasova i u kategoriji nabolji lider i najbolji dodavač gde je drugi bio plej Zvezde Meridianbet Miloš Teodosić, dok je prema očekivanjima najbolji defanzivac Valter Tavares, centar Reala je slavio i u konkurenciji „jedan igrač kojeg bi doveli u svoj tim“.

Zvezda u usponu je Gabrijel Proćida iz berlinske Albe, a najprijatnije iznenađenje sezone su košarkaši Virtusa. Najbolji šuter je Marko Belineli, as tima iz Bolonje, a već pomenuti Džejms iz Monaka najbolji igrač u neizvesnim završnicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading