ŠTA ĆE BITI SA KLS? Aleksandar Grujin otkrio planove za budućnost srpske košarke!

Autor:

Sport

18.04.2024

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Moram da kažem da je pomoć države bila neizostavan faktor tokom ove sezone.''

ŠTA ĆE BITI SA KLS? Aleksandar Grujin otkrio planove za budućnost srpske košarke!

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin

U petak i subotu počinje košarkaška Superliga Srbije sa utakmicama FMP – Vojvodina i Borac – Spartak, a za titulu šampiona države će se boriti sedam timova. Pored pomenutih ekipa, Crvena zvezda, Partizan i Mega su već kvalifikovani za plej-of, dok će se kroz razigravanje još jedna ekipa izboriti za preostalo mesto.

Sistem takmičenja u Superligi Srbije je iznuđen zbog želje da srpski klubovi osvoje ABA ligu i obezbede mesto u Evroligi, ali i da ostali klubovi kroz ABA 2 ligu osiguraju Srbiji šestog učesnika u regionalnom takmičenju.

Direktor Košarkaške lige Srbije, Aleksandar Grujin, istakao je da je pomoć države bila neizostavan faktor tokom sezone, te da su klubovi to maksimalno iskoristili. Takođe, naglasio je da će ova sezona imati privremeni sistem takmičenja, dok se od sezone 2025/2026. očekuje profesionalna košarkaška liga Srbije.

- Izuzetno smo zadovoljni prvim delom takmičenja, gde smo videli dosta dobrih ekipa i talentovanih igrača, kao i mladih, perspektivnih trenera koji će biti nosioci velikih ekipa. Pred nama je da se dobro pripremimo za plej-of. Da iskoristimo sve benefinte koje je Liga obezbedila. Moram da kažem da je pomoć države bila neizostavan faktor tokom ove sezone i da su klubovi to maksimalno iskoristili.  Vodili smo računa o kalendaru koliko smo mogli da izađemo u suspret selektoru Pešiću. Polufinalna serija će početi odmah nakon završetka finalne serije u ABA ligi. Svi kubovima želimo puno sreće u plej-ofu, igračima puno zdravlja - rekao je Grujin i nastavio:

- On je bio iznuđen zbog želje da naši klubovi budu u prilici da osvoje ABA ligu i time obezbede mesto u Evroligi, ali i da ostali klubovi kroz ABA 2 ligu osiguraju Srbiji šestog učesnika u regionalnom takmičenju. Trudili smo se da nađemo najbolji model koji bi našim klubovima dao prostor da se dobro pripreme i ostvare najbolje moguće rezultate. Takođe, vodili smo računa i o reprezentaciji koja će učestvovati na Olimpijskim igrama. Ovakav sistem takmičenja je samo za ovu sezonu, a duboko verujem da ćemo od sezone 2025/2026. imati profesionalnu košarkašku ligu Srbije - zaključio je Aleksandar Grujin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading