JOKIĆ I DONČIĆ SU TOLIKO ISPRED SVIH! NIKAD NISAM VIDEO DA NEKO TAKO DOMINIRA! Amerikanac ZASENJEN balkanskim duom!

Autor:

Sport

19.04.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kladim se da se Luka i Jokić smeju ostalima"

JOKIĆ I DONČIĆ SU TOLIKO ISPRED SVIH! NIKAD NISAM VIDEO DA NEKO TAKO DOMINIRA! Amerikanac ZASENJEN balkanskim duom!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

NBA liga je stigla do plej-ofa, a ove sezone posebno se ističu dva igrača sa Balkana, Nikola Jokić i Luka Dončić, koji su postali glavna imena vodećih timova lige. Njihova dominacija na terenu je privukla pažnju i bivšeg američkog košarkaša Džamala Kroforda, koji je izneo mišljenje da su njih dvojica najdominantniji igrači NBA.

- Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih. Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao master ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru - rekao je Kroford prilikom gostovanja u "Pivot podkast".

 

 

Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija - naveo je Kroford i dotakao se Nikolinih sjajnih poteza:

Nikada ne znate odakle to dolazi. Učiniće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Kažem, on to radi unazad. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading