VUJOŠEVIĆ OBJASNIO ZAŠTO PARTIZAN IMA SLABU SEZONU! KLJUČNE GREŠKE: Puštanje tri igrača i Mirotić!

Autor:

Sport

19.04.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Klub je propustio priliku da produži ugovor sa najbitnijim igračima"

VUJOŠEVIĆ OBJASNIO ZAŠTO PARTIZAN IMA SLABU SEZONU! KLJUČNE GREŠKE: Puštanje tri igrača i Mirotić!

Foto: Starsport

Dule Vujošević i Ostoja Mijailović

Posle velikog neuspeha u Evroligi koji je došao nakon najuspešnije sezone kluba u poslednjih 10 godina, digla se velika bura oko KK Partizan.

Bivši trener i čovek koji je ostvario jedan od najvećih uspeha sa crno-belima, Duško Vujošević, izneo je svoje utiske o izlaganju Žocovog tima u Evropi za televiziju N1.

- Moram da kažem da sam očekivao da će biti bolje. I nadao sam se u nekim momentima da će stvarno rezultatski da bude bolje. Sad, površno gledano, najmanje osam utakmica je dolazilo na jednu loptu. I neka bi velika pobeda u gostima sigurno promenila atmosferu i imala neku moć da povuče, da se uhvati inercija i navika pobeda. Mislim da je koren svega u prelaznom roku i pogotovo u prošloj sezoni, koja je, kada je u pitanju Evroliga, bila izuzetno uspešna za Partizan, pričao je Vujošević.

- Pre čitave situacije sa Realom, klub je propustio priliku da produži ugovor sa najbitnijim igračima. Znači, sa Panterom, s kojim je produžio, ali po mnogo većoj ceni nego što bi bio da je to radio negde sredinom sezone. Zatim i sa Lesorom, koji je u prvoj ponudi ugovor sa 600.000, nuđeno mu je 800.000 što je objektivno. Ali, on je postao igrač tu, u Partizanu, kod Obradovića i pod njegovim vođstvom. Njegova cena više nije bila ni na sredini sezone 800.000 evra, ali mislim da je za neki milion potpisao. Tu je napravljena ozbiljna greška što tokom prethodne sezone nije produženo ugovor sa ta tri bitna igrača i onda da se ta selekcija još nadopuni s nekim koji treba… Pogotovo posle Egzuma, nije trebalo se dozvoliti Madaru da ode i da se ostane praktično bez plejmejkera, dodao je bivši trener crno-belih.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

Vujošević smatra da je i predomišljanje Mirotića uticalo na sezonu crno-belih.

- Pravi se dogovor sa Mirotićem i ekipa se stvarno stvara u komplementarnom odnosu i na njega. On se konsultuje prilikom dolaska nekih igrača da se još više uvuče u priču i zbog opstrukcija koje su počele kad je klub u tim krugovima vlasti objavio da je napravljen dogovor sa njim. Sutradan su počele opstrukcije i pretnje i tako dalje. Sprečeno je da on dođe, što naravno njega ne opravdava. Njega ne opravdava ništa, niti pravi alibi Partizanu, ali i to je sigurno bila otežavajuća situacija za ovu sezonu. Selekcija se pokazala nedovršena, pre svega u tome što nivo tima određuje nivo najboljeg igrača tima. Uglavnom nisam zadovoljan rezultatom, ali nije isključeno da je ovaj rezultat maksimum ovoga tima - zaključio je Vujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading