LEBRON DŽEJMS ZAPRETIO SRBIJI: NBA zvezda zna šta ga čeka na OI u Parizu

Autor:

Sport

19.04.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As Lejkersa otkrio zbog čega je srećan kada su u pitanju Igre, koje zapičinju protiv Karijevih "orlova".

LEBRON DŽEJMS ZAPRETIO SRBIJI: NBA zvezda zna šta ga čeka na OI u Parizu

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms, Ražon Rondo i Nikola Jokić

Košarkaši Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Parizu u C grupi protiv drim tima Amerike, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira na kojem su, između ostalih, Italija i Litvanija. Prvi meč u Francuskoj, ali ne u Parizu već u Lilu, izabranici Stetislava Pešića odigraće protic selekcije SAD, koju će predvoditi 12 NBa zvezda, a čija si imena već obelodanjena.

Svakako najbolji od najbolih biće Lebron Džejms, zvezda LA Lejkersa, a ako je suditi po njegovim izjavama on ne može da dočeka Olimpijske igre i duel sa Karijevim "orlovima". Kralj Džejms je poslao moćnu poruku upućenu svima u njegovoj zemlji ali i rivalima na Igrama, dakle prvo Srbiji.

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

- Jedva čekam da zaigram i u reprezentaciji sa mojim drugom Entonijem (Dejvis). Biće nam izuzetno zabavno. Igrali smo i ranije zajedno, ali on je tek stigao sa koledža, tad još nismo osvojili šampionat zajedno, nismo ni igrali mnogo sezona zajedno. Želim da se zahvalim Grentu Hilu i Šonu Fordu i ostalim momcima što su izabrali mene i Dejvisa. Kada dođe taj trenutak da se okupimo, bićemo izuzetno uzbuđeni i srećni, da obučemo ove dresove i da krenemo u borbu sa ostatkom sveta. Biće to veliki trenutak za sve nas - poručio je Lebron Džejms.

U međuvremenu je i naš selektor Pešić poslao spisak od 26 košarkaša, koji su kandidati za Olimpijske igre u Parizu, tokom leta 2024. On nije objavio imena, ali jeste raspored priprema. One startuju 24. juna, a baza "orlova" će ponovo biti Stara Pazova u kojoj će ostati sve do 11. juna. Za to vreme će odigrati dve utakmice zatvorenog tipa u Areni, 5. jula protiv Holandije i 7. jula protiv Turske. Potom sledi put u Francusku gde će 12. jula odigrati prvi prirpemni meč protiv domaćina Igara, a dan kasnije reprezentacija Srbije putuje u Abu Dabi, gde zabranike Svetislava Pešića očekuju mečevi protiv Australije 16. jula i dan kasnije protiv Sjedinjenih Američkih Država. To je ujedno i uvertira za meč protiv iste slekecije na startu takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu 28. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading