POTPUNO JE IZGUBIO NERVE: Trofejni trener urlao nakon utakmice - tražio je hitnu intervenciju obezbeđenja! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.04.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzije dosežu stepen ključanja.

POTPUNO JE IZGUBIO NERVE: Trofejni trener urlao nakon utakmice - tražio je hitnu intervenciju obezbeđenja! (VIDEO)

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Košarkaši Panatinaikosa zabeležili su trijumf u drugoj utakmici plej-of serije Evrolige. Oni su u "Oaka Areni" pred nešto više od 18.000 navijača savladali Makabi iz Tel Aviva rezultatom 95:79 čime je rezultat u seriji izjednačen na 1:1.

Međutim, ono što, pored sjajne košarke, svakako obeležava duel grčkog i izraelskog kluba, jesu ispadi prvog čoveka Atinjana Dimitriosa Janakopulosa, kao i trenera Ergina Atamana.

Nakon prvog meča, javnost je najviše govorila o suđenju. Mnogi su se žalili na odluke sudija, što je izazvalo kontroverze i rasprave među navijačima i stručnjacima.

Nakon druge utakmice, došlo je do sukoba ispred svlačionice, o čemu je Ataman govorio na konferenciji za medije. Na snimku događaja vidi se kako turski trener besni i svađa se sa jednim od predstavnika Makabija:

- Šta radiš u mojoj svlačionici? Ko je ovaj lik?

Izraelski mediji pišu da se Ataman sukobio sa izvesnim Benijem Baklom, bliskim prijateljem glavnog akcionara Makabija Šimona Mizrahija. Ataman je posle meča pričao o nemilim scenama i izrazio svoje nezadovoljstvo ovakvim događajima.

Turski trener je na kraju i objasnio šta se zapravo događalo pod svodovima "Oaka Arene":

- Evo šta se upravo dogodilo… Dok sam išao ka svlačionici, neko iz osoblja Makabija, ne znam ko, jer je bio bez akreditacije, rekao mi je: 'Videćeš u Izraelu. Videćeš šta će ti se desiti'. Hej, ja sam Ergin Ataman! Ja sam trener Panatinaikosa i turske reprezentacije. Ja sam turski državljanin. Ne možete mi ništa.

Da podsetimo, u prvom meču navedene serije, "ponos Izraela" je načinio brejk u Atini slavivši rezultatom 91:87, a naredna utakmica dve ekipe igra se u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u utorak 30. aprila sa početkom od 19 časova.

Na istom mestu u četvrtak 2. maja biće odigran i četvrti meč, a eventualna majstorica planirana je za 8. maj u grčkoj prestonici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ms

26.04.2024 17:22

Fukareštine