NIKOLA ZAVRŠIO SEZONU: Srpski košarkaš mora na prinudnu pauzu, DA LI ĆE SADA IGRATI ZA SRBIJU

Autor:

Sport

02.05.2024

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetislav Pešić će uskoro znati na čemu je.

NIKOLA ZAVRŠIO SEZONU: Srpski košarkaš mora na prinudnu pauzu, DA LI ĆE SADA IGRATI ZA SRBIJU

Foto: www.profimedia.rs

Sezona u NBA ligi je završena za Nikolu Jovića i njegov tim Majami. U petom meču serije  četvrtfinala Istoka protiv Bostona domaćin je uspeo da ostvari ubedljivu pobedu od 118:84, čime su izbacili Majami iz plej-ofa.

Već u prvoj četvrtini Boston je stekao dvocifrenu prednost od 41:23, koju je uspešno sačuvao do kraja meča. Iako srpski košarkaš nije imao svoje veče, uspeo je da upiše osam poena, sedam skokova i tri asistencije tokom 28 minuta provedenih na terenu. Sa druge strane, najbolji u timu Hita bio je Bem Adebajo sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova.


Najbolji tim na Istoku, Boston Seltiksi, uspešno je prošao u narednu fazu takmičenja. Trener Džo Mazula iskoristio je priliku da odmori nosioce igre, pa su tako Džejson Tejtum, Džejlen Braun i Derik Vajt dobili priliku da pokažu svoje sposobnosti na terenu. Tejtum je za 32 minuta postigao 16 poena uz 12 skokova, dok je Braun za 27 minuta zabeležio 25 poena.

Foto: Starsport

Nikola Jović ima vremena da se odmori do okupljanja "orlova"


Ove vesti sigurno nisu dobre za navijače Majamija, ali mogu biti za navijače Srbije i selektora Svetislava Pešića. Naime, Nikola će sada imati sasvim dovoljno vremena da se odmori i "punjenje baterija" pred Olimpijske igre u Parizu. Nakon uspešnih nastupa na Mundobasketu, Jović je izvesno siguran putnik na najveće sportsko takmičenje. Zanimljivo je da bi već u prvom kolu grupne faze, na parketu mogli da se nađu saigrači iz Hita, Jović i Adebajo u duelu "orlova" i američkog "drim tima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading