SKANDAL! BIVŠI NBA ŠAMPION OSUĐEN NA 40 MESECI ZATVORA!

Autor:

Sport

09.05.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevario sve žive!

SKANDAL! BIVŠI NBA ŠAMPION OSUĐEN NA 40 MESECI ZATVORA!

Foto: Twitter/printscreen

Glen Dejvis

Glen Dejvis osuđen na 40 meseci zatvora zbog prevare zdravstvenog osiguranja

Nekadašnji NBA košarkaš Glen Dejvis osuđen je na 40 meseci zatvora od strane federalnog sudije zbog podnošenja lažnih medicinskih izveštaja. Osim zatvorske kazne, Dejvisu je izrečena i uslovna kazna od tri godine, kao i obaveza plaćanja restitucije od 80.000 dolara.

Prevara u iznosu od preko 5 miliona dolara

Savezne vlasti su saopštile da su Dejvis i drugi izvršili prevaru nad osiguravajućim planom za igrače NBA lige i članove porodica u iznosu od preko 5 miliona dolara. Šema prevare trajala je najmanje četiri godine, a uključivala je podnošenje lažnih zahteva za stomatološke usluge i medicinsku negu, koje nikada nisu pružene.

Advokat Glena Dejvisa, Sabrina Šrof, odbila je da komentariše ovu situaciju.


Nekadašnji NBA košarkaš

Glen Dejvis bio je 35. pik prve runde 2007. godine od strane Sijetl Supersoniksa, a kasnije je trejdovan u Boston Seltikse. Igrao je osam sezona u NBA ligi, nastupajući za Boston Seltikse, Orlando Magik i Los Anđeles Kliperse, te je bio deo šampionskog tima Seltiksa iz 2008. godine. Tokom karijere, prosečno je beležio osam poena i 4,4 skoka po utakmici.

Ova osuda ne samo da predstavlja pad jednog nekadašnjeg sportskog talenta, već istovremeno baca svetlo na ozbiljan problem prevare zdravstvenog osiguranja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading