JOKIĆEVA MVP NAGRADA VELIKI TRN U OKU BIVŠIM NBA ZVEZDAMA: Legenda Vizardsa brutalno isprozivala Nikolu! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.05.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne prestaju sa napadima.

JOKIĆEVA MVP NAGRADA VELIKI TRN U OKU BIVŠIM NBA ZVEZDAMA: Legenda Vizardsa brutalno isprozivala Nikolu! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Nekadašnji NBA košarkaš Gilbert Arenas ponovo je izrazio sumnje u vezi sa MVP titulom Nikole Jokića, srpskog centra koji je nedavno osvojio ovu prestižnu nagradu po treći put u karijeri. Arenas je nedavno izjavio da smatra Jokića najgorim dobitnikom MVP nagrade u poslednjih 40 godina, izražavajući svoje preferencije prema Šaju Gildžusu-Aleksanderu.

Arenas je istakao da smatra da se Denver Nagetsi u ključnim momentima više oslanjaju na Džamala Mareja nego na Jokića, izazivajući polemiku oko toga ko bi trebalo da bude ključni igrač u tim trenucima.

Da li ćemo ignorisati činjenicu da on (Jokić prim. aut) nije čovek na koga se ide kada je bitno? Marej je čovek na koga se Jokić oslanja kod tih šuteva - rekao je nekadašnji košarkaš Vizadrsa i dodao:

- Marej postaje opcija broj jedan kada se utakmica 'lomi' i onda date MVP nagradu momku, koji kada je bitno, loptu daje drugom - jasan je Arenas.

 

 

Pored toga, podsećamo da je Šaj Gildžus-Aleksander bio favorit ne samo Gilberta Arenasa, već i drugih poznatih ličnosti poput Šakila O'Nila i Stivena Smita, što dodatno doprinosi priči o percepciji igrača u NBA ligi. Osim Arenasa, Jokić je ranije danas bio kritika i Pola Pirsa. 

U najužoj konkurenciji za nagradu su osim Nikole Jokića iz Denver Nagetsa bili još i Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksander iz Oklahoma siti Tandera.  Do sada su tri puta ovu prestižnu nagradu osvajali centar Mozes Meloun (1979, 1982, 1983), as Bostona Leri Bird (1984, 1985, 1986) i Irving Medžik Džonson (1987, 1989, 1990).

Živa ikona lige Lebron Džejms četiri puta je proglašavan za MVP, a Majkl Džordan je pet puta bio najkorisniji. Rekorder je Karim-Abdul Džabar koji je šest puta (1971, 1972, 1974, 1976, 1977. i 1980) bio MVP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ckobu

11.05.2024 15:22

Ljubimora, zavist, interes.. sve je stvar ukusa. On ( Nikola ) je genije koji prodaje fore ameeima ( sa basketa ).