TEŽAK UDARAC ZA "ORLOVE"! SRBIJA bez bitnog igrača na Olimpijskim igrama! PEŠIĆ: Rekao mi je da NE MOŽE, NIJE SPREMAN!

Autor:

Sport

19.06.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljanje reprezentacije je 24. juna.

TEŽAK UDARAC ZA "ORLOVE"! SRBIJA bez bitnog igrača na Olimpijskim igrama! PEŠIĆ: Rekao mi je da NE MOŽE, NIJE SPREMAN!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije biće olabljena na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Naime, za "orlove" neće nastupiti dugogodišnji igrač Bajerna i bivši kapiten nacionalnog tima Vladimir Lučić. Ovu vest potvrdio je selektor Svetislav Pešić.

- Lučić je, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da l i ja njemu treba da kažem – moraš? On kaže: „Pa znam da moram, ali ne mogu!“ Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: „Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju!“ Kada dođeš u reprezentaciju ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka. Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojioh drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera. Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš – ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, da ja to dam i tako dalje, ja za to nisam spreman - istakao je Pešić.

Inače, Lučić se našao na širem spisku selektora za prestižni turnir, ali očigledno da od njegovog učešća neće biti ništa. Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading