BIVŠI PARTIZANOV IGRAČ "PODGREJAO" GROBARE: Nilikina uz Željka može da bude NOVI EGZUM!

Autor:

Sport

23.06.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kroz njegov primer može mnogo da nauči"

BIVŠI PARTIZANOV IGRAČ "PODGREJAO" GROBARE: Nilikina uz Željka može da bude NOVI EGZUM!

Foto: Tanjug/AP

Frenk Nilikina

KK Partizan je posle zatišja u jednom danu ozvaničio dva nova potpisa - Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu. Francuski košarkaš dolazi iz Šarlot Hornetsa u Humsku i pre svega zbog ogromnog iskustva predstavljaće veliko pojačanje za crno-bele.

Veza između Partizana bi mogla da postane još posebnija posle Matijasa Lesora, Borisa Daloa, kao i Lea Vestermana. Upravo je Lesterman pričao o dolasku Nilikine u Žocov tim.

- Iskreno, malo me je iznenadio Frankov potpis iz razloga što smo nekoliko godina mi u Francuskoj gledali Franka u NBA ligi, a ne igra mnogo. Pitao sam se kada će doći momenat njegovog povratka u Evropu, da pokaže sav svoj potencijal. Sada je već prošlo nekoliko godina kako ne igra mnogo, nema ustaljen angažman, seli se iz tima u tim u NBA ligi - rekao je Leo za "Mozzart sport" i dodao čiji primer bi voleo da Frenk sledi:

- Po meni je primer Dantea Egzuma u Partizanu nešto sjajno za njega. Mogao je da vidi na delu da možeš da se vratiš u NBA ligu ako igraš dobro i ako si posvećen. To može da bude put i za njega, ako bude želeo da se vrati u NBA. Kroz Egzumov primer može mnogo da nauči. Jeste on bio u Barseloni prvo, ali kada je došao u Partizan zaista je procvetao kao igrač i pokazao da ima kvalitet za najjaču ligu sveta.

Republika

Foto: Starsport

Leo Vesterman u Partizanu

Postavlja se pitanje da li je konačno on taj koji će moći dostojno da odmeni Egzuma.

- Po meni su Dante, Pi Džej (Doužer) i Frank sličan tip igrača. Naravno, ima nekih razlika među njima, svako donosi nešto svoje, ali svako od njih može da doprinese mnogo timu, kada se koristi na pravi način. Iskreno, očekivao sam ovako nešto, pre ili kasnije.

Vesterman je u Partizan došao kao vrlo mlad kod Duleta Vujoševića, dok Nilikina stiže kod Obradovića.

- Željko ima izuzetnu karijeru i trofeje iza njega, ali najvažnija stvar kada je u pitanju Željko je ta da svaki igrač koji u nekom trenutku ode od njega, ide kao bolji košarkaš. Takođe uvek ima i lepe reči za njega. Videli smo u poslednje vreme primere Kevina Pantera i Zeka Ledeja, oni su zahvalni Željku na svemu i to su stvari koje on donosi u klub, to je ono što i košarkaši vide. Tačnije, vide šansu za napredak, za osvajanje titula, kao i mogućnost da rade sa trenerom koji pokušava da izvuče maksimum iz svakog igrača - izjavio je Vesterman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading