TUŽNE VESTI! Preminula LEGENDA SRPSKE KOŠARKE DRAGAN KAPIČIĆ!

Autor:

Sport

24.06.2024

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je voljen.

TUŽNE VESTI! Preminula LEGENDA SRPSKE KOŠARKE DRAGAN KAPIČIĆ!

Foto: ATAImages

U ponedeljak ujutru, sportski svet izgubio je jednog od svojih najvećih protagonista - legendarnog srpskog košarkaša Dragana Kapičića. Rođen 7. avgusta 1948. godine, Kapičić je ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpske košarke, posebno kroz svoj nezaboravni doprinos Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao od 1966. do 1975. godine.

Kapičić je tokom svoje karijere u Crvenoj zvezdi postao najbolji strelac u istoriji kluba, a sa njim je osvojio niz prestižnih trofeja. Uz dva osvojena domaća šampionata (1969. i 1972) i tri Kupa (1971, 1973. i 1975), Kapičić je sa Crvenom zvezdom stigao do trijumfa u Kupu pobednika kupova 1974. godine, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji kluba.


Pored uspeha u klupskom takmičenju, Kapičić je takođe ostvario zapažene rezultate u dresu reprezentacije Jugoslavije. Sa 30 odigranih utakmica na evropskim prvenstvima, 13 na Svetskim prvenstvima, devet na Olimpijskim igrama i 19 na Balkanskim igrama, Kapičić je postao osvajač sedam zlatnih medalja, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenske košarke.

Nakon završetka igračke karijere, Kapičić je nastavio da doprinosi razvoju košarke u Srbiji, te je 2007. godine izabran za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, gde je ostavio neizbrisiv pečat i doprineo razvoju sporta u zemlji.

Dragan Kapičić će biti upamćen kao jedan od najvećih košarkaša u istoriji Srbije, čiji je doprinos košarci ostavio neizbrisiv trag i inspirisao generacije košarkaša širom sveta. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni, a sportski svet će zauvek čuvati sećanje na njegovu neizmernu sportsku zaostavštinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading