VAŽNO JE ZVATI SE NIKOLA: Topić stigao u NBA pa odmah morao da otkrije tajnu svog imena

Autor:

Sport

27.06.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predviđa mu se lepa budućnost u Oklahomi.

VAŽNO JE ZVATI SE NIKOLA: Topić stigao u NBA pa odmah morao da otkrije tajnu svog imena

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Topić izabran je noćas kao 12. pik na ovogodišnjem NBA draftu od strane Oklahoma Siti Tandera što je odlična ulčaznica u najjaču ligu na svetu. On je na taj način ispunio velika očekivanja s obzirom na  to da je pokazao talenat u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi u dresu Crvene zvezde. Međutim, sada je pred njim obaveza da oravda to, ali i da osvetla obraz, kao i svoje ime. I to bukvalno.

Naime, svako je primetio da veliki broj Srba koji dolaze u NBA ligu ima isto ime Nikola! Jokić, Jović, sada Topić, a tu je i Crnogorac Vučević, dok je nekada u NBA bio i Nikola Peković. Svetla budućnost u NBA ligi predviđa se i našem Nikoli Đuršiću, čije se draftovanje očekuje u drugoj rundi.

Republika

Foto: KK Mega, Starsport, Tanjug/AP

Sve Nikola do Nikole

Naravno, prva asocijacija na njegovo ime je bio Nikola Jokić, pa je Topić odmah upitan da prokomentariše ovaj nesvakidašnji detalj odmah po izvlačenju pikova. On je poslao jasnu poruku svim navijačima Oklahoma siti Tandera putem društvenih mreža, ističući svoje uzbuđenje zbog toga što će biti deo ove franšize.

Zdravo navijači Oklahome, Nikola ovde! Jedva čekam da vas vidim i vrlo sam uzbuđen što sam deo porodice! Napred Tanderi - rekao je on za društvene mreže Oklahoma sitija Topić, pa objasnio:

Nikola je jedno od najpopularnijih imena u Srbiji. Imamo mnogo Nikola, to je sigurno.

Inače, Oklahoma Siti Tander je već imao iskustva sa srpskim igračima, poput Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, ali su oni kasnije trejdovani. Izborom Nikole Topića, najbolji tim Zapadne konferencije na kraju ligaškog dela prošle sezone je pokazao svoju posvećenost otkrivanju i podršci mladim talentima iz Srbije.

Kao prvi pik na ovom draftu izabran je Zakari Risašer iz Francuske, dok je sa druge pozicije uzet njegov zemljak Aleks Sar. Ovogodišnji NBA draft je doneo velika uzbuđenja, a izbori Risašera i Sara su samo dodatno naglasili globalni domet ovog događaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading