KRALJEVČANI HARAJU MAKAOM: Naši srednjoškolci dominiraju na SP u košarci

Autor:

Sport

27.06.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pali su Brazil, Čile i Mongolija, sledeća je Uganda.

KRALJEVČANI HARAJU MAKAOM: Naši srednjoškolci dominiraju na SP u košarci

Foto: FOTO ISF

Lepe vesti stižu nam iz školskog sporta. Makao je domaćin Svetskog prvenstva u košarci, za uzrast srednjoškolaca. Srbiju predstavlja prvak države Gimnazija Kraljevo. Posle tri kola takmičenja u grupi naši momci su jedini neporaženi.

Republika

Foto: FOTO ISF

SP u košarci za srednjoškolce

 

Pobedili smo Brazil (50:44), Čile (57:40) i Mongoliju (59:51). U subotu igramo protiv Ugande, koja je do sada pobedila Brazil i Čile, a poražena je od Mongolije. Uganda ima i najvišljeg igrača na turniru. Inače utakmica se igraju u tri multifunkcionalne dvorane, a domaćini se trude da budu na raspolaganju za sve što je potrebno. Petak je slobodan dan, kada su u pitanju utakmice.

Republika

Foto: FOTO ISF

Srednjoškolci iz Kraljeva

Taj dan je planiram za kulturni dan kada će svi učesnici imati obezbeđeno razgledanje dela grada u kome se nalaze velelepne građevine sa hotelima, parkovima i velikim šoping molovima. Makao je poznat po ulici u kojoj imate prelepu veliku kopiju tornja u Parizu, London tornja i ulice sa temama Venecije. Utakmicu protiv Mongolije gledao je i Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport, koji je profesoru i momcima poželeo dalje uspehe.

Republika

Foto: FOTO ISF

Svi za jednog, jedan za sve: Srpski predstavnici na turniru

 

Na SP nastupa 20 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Našu reprezentaciju predvodi profesor trener Vladimir Adamović a u timu su Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading