ČAST MI JE IGRATI ZA SVOJU ZEMLJU: NBA igrač se vratio da igra u dresu

Autor:

Sport

27.06.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek za svoje.

ČAST MI JE IGRATI ZA SVOJU ZEMLJU: NBA igrač se vratio da igra u dresu

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Luka Dončić je okončao svaku sumnju u vezi svog učešća na predstojećem olimpijskom kvalifikacionom turniru pridruživši se slovenačkom nacionalnom timu ranije ove nedelje. NBA superzvezda, koja je nedavno završila izazovnu sezonu sa Dalas Maveriksima, izrazila je svoju posvećenost predstavljanju svoje zemlje na međunarodnoj sceni.

Tokom konferencije za novinare sa slovenačkim nacionalnim timom, Dončić je naglasio čast koju oseća kada igra za Sloveniju. Uprkos brojnim povredama tokom sezone, uključujući i tokom NBA finala, Dončić ostaje odlučan da doprinese svom nacionalnom timu. "Bilo je zaista teško odlučiti se da igram sada zbog povreda i dužine sezone koja je u meni, ali evo me. Čast mi je što sam ovde," izjavio je.

Dončić je istakao značaj osiguravanja mesta na Olimpijskim igrama, izražavajući snažnu želju tima da ostavi trag na predstojećem turniru. Razmišljajući o njihovom bliskom propuštanju u Tokiju, naglasio je motivaciju da se istaknu u kvalifikacijama. "Drugo uzastopno pojavljivanje na Olimpijskim igrama bio bi veliki događaj za Sloveniju. Svesni smo da put do Pariza neće biti lak," rekao je Dončić, priznajući izazove koji ih čekaju i tešku konkurenciju, posebno od Grčke sa Janisom Antetokunmpom i njihovom strastvenom navijačkom bazom.

Slovenija će se suočiti sa Hrvatskom u svom prvom meču 2. juna, nakon čega ih očekuju mečevi protiv Novog Zelanda i potencijalno Grčke na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Pireju. Tim razume težak put pred sobom, s obzirom da samo dva najbolja tima iz grupe obezbeđuju mesto u polufinalu. Konačni cilj im je osigurati željeno mesto na Olimpijskim igrama.

Zaključno, Luka Dončićeva odluka da se pridruži slovenačkom nacionalnom timu za olimpijske kvalifikacije potvrđuje njegovu nepokolebljivu posvećenost predstavljanju svoje zemlje, uprkos fizičkom naporu naporne NBA sezone. Dok se tim priprema da se suoči sa moćnim protivnicima, uključujući susednu Hrvatsku i potencijalne duele sa košarkaškim velikanima, scena je postavljena za intenzivno i visokostekovito takmičenje u potrazi za olimpijskim sjajem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading