SMIT NEMA DILEMU: Voleo bih da ostanem u Partizanu, ali me niko ne zove!

Autor:

Sport

29.06.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac s hrvatskim pasošem srećan u Beogradu.

SMIT NEMA DILEMU: Voleo bih da ostanem u Partizanu, ali me niko ne zove!

Foto: Starsport

Džejlen Smit, košarkaš Partizana, voleo bi da ostane u klubu i naredne sezone.

Amerikanac sa hrvatskim pasošem tim povodom je govorio za medije u susedstvu.

- Nadam se da ću se vratiti. Nisam razgovarao sa njima nedelju dana. Mojoj porodici se sviđa u Beogradu, meni takođe, voleo bih da se vratim u Partizan. Željko Obradović? Igrati za njega svakako je izazov, ali i iskustvo. Kada sam dolazio u Partizan, znao sam da je on najveći. Definitivno sam puno naučio. U odnosu na prošlo leto kad sam bio sa hrvatskom reprezentacijom, sad znam više o košarci.

Osvrnuo se i na završnicu Superlige.

- Teško je kada se osvrnem na to. Mislim da bismo dobili drugu utakmicu, vratili se u Pionir i imali šansu osvojiti naslov, ali nismo i nikad nećemo znati šta bi se dogodilo. Zapravo, nismo očekivali da ćemo morati igrati srpsku ligu, ali počeli smo, pobedili Megu u tri utakmice, a onda izgubili prvu od Crvene zvezde. U drugoj smo igrali stvarno dobro, ali... Oni su govorili sra** o našim igračima i treneru, naši navijači o njihovom treneru i predsedniku, ženama igrača... Nisam duboko upoznat sa svime što se događa, ali tako je kako je. Ne mogu objasniti šta se dogodilo, ali bila je vrlo čudna situacija - kaže Smit i dodaje:

- Ljudi tamo obožavaju košarku, ona je kao životni stil. Navijačima bukvalno o rezultatima zavisi način na koji žive i ponašaju se. Ako gubimo, govore sra**, a ako pobeđujemo, obožavaju nas skoro do božanskog statusa. Ludo je to uopšte reći, ali košarku shvataju veoma lično. U Hrvatskoj, koliko sam shvatio, nije tako ozbiljno kao u Srbiji. Bio sam u Nemačkoj šest godina, čak i u Italiji nije ni približno tako. Saigrači su mi rekli da je to više od košarke, nisam im verovao, ali definitivno je više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading