KAKVA ČAST: Svetislav Pešić dobija specijalno priznanje!

Autor:

Sport

16.09.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasluženo.

KAKVA ČAST: Svetislav Pešić dobija specijalno priznanje!

Foto: Republika.rs

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) je odlučilo da na poseban način iskaže zahvalnost Svetislavu Pešiću za njegov ogroman doprinos razvoju srpske košarke. Pešiću će biti uručena Specijalna nagrada UKTS za izuzetna dostignuća u trenerskoj karijeri. Ova svečanost će biti upotpunjena predavanjem popularnog Karija na temu „Trenerski izazovi, prepreke i odluke u procesu do cilja“, koje će se održati u hali „Master“ u Zemunu 21. septembra.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Generalni sekretar UKTS, Strahinja Vasiljević, istakao je izuzetno uspešnu godinu za Udruženje, naglašavajući izvanrednu organizaciju Beogradske košarkaške klinike Dušan Ivković. Ova klinika je okupila vrhunske stručnjake pod obručima, među kojima su bili iskusni NBA trener Stiven Kliford, trener madridskog Reala Ćus Mateo, nekadašnji šef struke Pariza Tomas Isalo i srpski stručnjak na klupi Londona Petar Božić. Vasiljević je istakao da su predavanja pratila preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera, ističući Beograd kao istinski centar košarke.

- Svi oni su dali nemerljiv doprinos tradicionalnom kvalitetu najpoznatijeg i najeminentnijeg trenerskog seminara u svetu. Beogradska košarkaška klinika Dušan Ivković okupila je i ove godine vrhunske stručnjake pod obručima, a predavanja je pratilo preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera. Beograd je još jednom bio ucrtan na košarkaškoj mapi sveta kao istinski centar, a upravo su predavači najbolje govorili o kvalitetu i stručnosti ovog seminara u Beogradu - rekao je Vasiljević i nastavio:

- Danas se navršava tri godine od smrti Dušana Ivkovića, ali njegov lik i delo i dalje žive i kroz ovaj seminar čiji je on bio idejni tvorac. Trudićemo se da i u godinama koje dolaze Klinika i dalje nosi epitet najboljeg trenerskog seminara u svetu - naveo je Vasiljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading