DIVAC OBJASNIO DOLAZAK U ZVEZDU: "To sam prihvatio kao jednu avanturu!"

Autor:

Sport

20.09.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek sam govorio da za reprezentaciju i Partizan igram samo iz ljubavi - istiće Divac.

DIVAC OBJASNIO DOLAZAK U ZVEZDU: "To sam prihvatio kao jednu avanturu!"

Foto: Profimedia

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac izazvao je veliku buru javnosti 1998. godine kada je obukao dres Crvene zvezde. U nedavnom intervjuu za "Index.hr", Divac je otkrio kako je došlo do ovog neobičnog prelaska.

- Bio je to splet neobičnih okolnosti. Jedna moja šala je otišla predaleko i da ne bih ispao neozbiljan, prihvatio sam dolazak u Zvezdu kao jednu od avantura u životu. Iskreno, nije bilo ni drame među navijačima Partizana. Oni su dobro znali da sam partizan. Uvek sam govorio da za reprezentaciju i Partizan igram samo iz ljubavi, sve ostalo je samo rad - naveo je Divac.

Divac je otkrio i detalje koji su prethodili njegovom dolasku na Mali Kalemegdan.

- Kada je bio lokaut, prijatelj, inače zvezdaš, pitao me je da li bih došao u Zvezdu. U šali sam rekao da nema problema. Ovo je stiglo do ljudi u klubu koji su to shvatili ozbiljno. Tada sam pokušavao da izađem, pa sam rekao da će to koštati toliko i toliko. Oni su rekli da. Pa sam im rekao da će morati da plate ogromno osiguranje. I oni su rekli da. Pa kad sam video da ne odustaju, dodao sam da će sve to morati da plate unapred. I opet može. Porez. Može. Sve je bilo moguće. I ništa, nisam imao izbora kada sam se upleo u tu priču - poručio je Vlade Divac.

Republika

Foto: Profimedia

 

 

Kada je reč o stanju hrvatske košarke, Divac nije štedeo reči. Smatra da je hrvatska košarka "dotakla dno" zbog nepoštovanja prema tradiciji i klubovima koji su nekada bili velikani evropske košarke.

- Zato što ste nepošteni prema sebi. Zato što ste nepravedni prema svojoj košarci. Za mene je zločin i tragedija kada vidim da su Cibona, Šibenka, Jugoplastika ili Split, kako se sada zove, pred gašenjem. Zadar i dalje pokušava nešto da uradi, nekako se drži iznad vode, ali sve je to samo preživljavanje. Ne mogu da shvatim da se u Hrvatskoj ne poštuje veličanstvena tradicija klubova koji su bili višestruki prvaci Evrope. To se u Srbiji ne može desiti. Tamo postoji tradicija koja se mora poštovati. Košarka je ljudima sa ovih prostora u krvi. Za razliku od vas, mi smo zadržali ljubav prema košarci - rekao je legendarni košarkaš i dodao:

- Košarka u Evropi nije profitabilan sport. Ona traži pomoć spolja, a država Srbija je to prepoznala. Nažalost, Hrvatska nije. Pojedinačno, imate odlične igrače, ali nemate hemiju koju imate u fudbalu, zato što nemate strukturu, nemate klubove, nemate udruženje, uništena vam je infrastruktura. Ništa nije slučajno. Ne mogu da se iznenadim što ste dozvolili da se kultni centri košarke jednostavno ugase i nestanu. Ponavljam, za mene je to zločin. Pričali smo o Šibenki iz tog vremena. Ne mogu da verujem da takav klub više ne postoji - jasan je Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading