DUBAI - CRVENA ZVEZDA: Uzbudljivo u Emiratima!

Autor:

Sport

22.09.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan susret.

DUBAI - CRVENA ZVEZDA: Uzbudljivo u Emiratima!

Foto: AdmiralBet ABA liga/X

DUBAI - CRVENA ZVEZDA 58:53

TOK MEČA:

Treća četvrtina:

58:53 - Pokušao je Plavšić da smanji prednost Dubaija, ali nije uspeo. Fauliran je Prepelič u napadu domaćeg tima na šutu za tri poena. Pogodio je slovenački reprezentativac sva tri slobodna bacanja

54:48 - Duverioglu, pa Uskoković lagano do obruča i serijom 4:0 otvara drugo poluvreme Dubai. Uzvraća Zvezda poenima Gedraitisa sa linije penala, ali samo jednim -- 54:42.  Konačno nešto i od Kenana, koji je igrao tri minuta u prvom poluvremenu. Idu dve trojke za 15 sekundi Ajzee Kenana, pa Golemac mora da prekida seriju

Druga četvrtina:

50:41 - Oporavio se Dubai od nokauta, najviše zahvaljujući Mejsonu i Vilijamsu. Snažni centar zakucava dvaput u nizu i Dubai vodi 44:38, a Sferopulos zove tajm-aut na 2.20 do kraja prvog poluvremena.  Poeni Abasa iz teške pozicije na isteku napada, Bolomboj hoće sve sam ali ne uspeva, a onda propust u odbranu gostiju ne kažnajva Prepelić iz otvorene pozicije.

38:36 - Seriju protivnika prekida Mejson teškim šutem, što su prvi poeni za domaćina posle više od četiri minuta (35:34). Imao je Dubai priliku da uđe u svoju seriju, ali nije uspeo, pa Mitrović nastavlja da dominira. Ima 12 poena (5/5 iz igre), a Zvezda vodi – 35:36. Probudili su se ponovo domaći košarkaši. Mejson pogađa uz faul i domaći vode.

33:34 -Kakav preokret crveno-belih. Imali su u jednom momentu -17, ali su se zahvaljujući pre svih Milošu Teodosiću sada imaju poen prednosti. Koš za preokret postigao je Mitrović posle dobrog dodavanja Teodosića. Zvezda je napravila seriju od 18:0.

33:26 Teodosić pogađa za tri. Jurica Golemac traži tajm - aut. Nije pomoglo i Gedraitis pogađa za tri.  Fantastična asistencija Teodosića za Mitrovića.Mitrović je imao slobodna bacanja i pogodio oba. Nastavlja se serija Zvezde od 14:0

33:21 -Bertans pogađa trojku na početku druge deonice. Na drugoj strani Teodosić pravi faul u napadu nad Dangubićem. Nejson nastavlja da igra na odličnom nivou, pogađa za dva. Zvezda nema plan kako da se odbrani i kako se odbrani. Smanjuje Zvezda ekspresno zaostatak. Dobar Mitrović na obruču, pa Teodosić za tri.

Prva četvrtina:

28:16 -  Gedraitis se izborio za penale, pogodio je oba i to su prvi poeni crveno-belih posle više od tri minuta igre (21:16). Na drugoj strani ide trojka Bertansa iz praktično prvog kontakta s loptom, Nedović se zabija u Radoševića i ne pogađa, a Anđušić u kontri uspeva da nadmudri Bolomboja i izbori dva bacanja. Pogodio je jedno, Bertans zaustavio Bolomboja, a onda... Trojka Abasa sa više od pola terena! 

 

 

21:14 I dalje se igra brzo, suprotno od prvih nekoliko minuta, ali se sada promašuje. Bolje ovakva igra leži Dubaiju za sada, pa domaćin ima +5 – 19:14. Dobrić i Bolomboj se ne snalaze, a to kažnjava Mejson sa dva poena u kontir.

13:12 -  Poen Prepeliča, pa trojka Kalinića koja vraća Zvezdi prednost (9:10). Ulazimo, međutim, u mnogo brži ritam, pa imamo alej-up za Vilijamsa na jednoj i lep prodor Mekintajera na drugoj strani. Abas je zatim izbacio Kalinića i pogodio šut za tri poena, Mekintajer je izugbio loptu, da bi zatim Vilijams krenuo na Bolomboja i naleteo na "zid"

8:5 .Izuzetna "rampa" Plavšića nad Prepeličem, možda već imamo i potez utakmice! Odbranila se Zvezda, ali nije uspela da se "odlepi" jer je Kalinić promašio sve za tri poena. I ide preokret Dubaija. Prvo trojka Prepeliča sa devet metara, a onda 1/2 Džekorija Vilijamsa.

4:4 - Davidovac postiže prve poene za Zvezdu u novoj sezoni ABA lige. Nakon neuspešnog napada Dubaija, crveno-beli su imali napad, ali Kenan promašuje. Uskovoić promašuje prvo, ali pogađa drugo slobodno bacanje i postiže istorijski poen za Dubai. Kenan sada postiže poene. Prepelič uz faul za poravnanje

UOČI MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde kreću odbranu titule u AdmiralBet ABA ligi protiv novajlile Duabija od 17.00 časova u "Koka Kola areni". Ovo će biti zanimljiv duel pošto je ekipa iz Emirata potpuna enigma i započinje svoje prvo učešće u regionalnom takmiečnju, što ovaj duel čini još više energičnijim.

Tim sa Malog Kalemegdana je apsolutni favorit u ovoj utakmice, ali nema sumnje da će Dubai dati sve od sebe da pred svojom publikom ostvare istorijsku pobedu u ABA ligi, gde prvi put učestvuju i poslati jasnu poruku svima, da sa njima nema šale. Sa druge strane, sigurno je da crveno-beli nemaju problem sa manjkom motivacije da trijumfom startuju u regionalnom takmičenju, gde brane tituliu.

Kapiten Branko Lazić naglasio je da je novajlija u ligi napravio respektabilnu ekipu.

- Očekuje nas start sezone i to protiv ekipe koja je formirana tokom leta vrlo dobrim igračima. Radili smo vrlo vredno po povratku iz Rusije i sa optimizmom dočekujemo prvi meč. Opšta mesta za nas su uvek ista kao i prethodnih sezona: čvrsto u odbrani, pridržavanje plana i dogovora iz svlačionice, uz maksimalan respekt za protivnika, a Dubai je tim iako debitant u ligi, koji svakako zaslužuje poštovanje. Naša velika želja je da startujemo u novoj sezoni dobro - istakao je Lazić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading