IZNENADNA SMRT KOŠARKAŠKE LEGENDE: Otavio je dubok trag na parketu

Autor:

Sport

23.09.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet sporta zavijen u crno.

IZNENADNA SMRT KOŠARKAŠKE LEGENDE: Otavio je dubok trag na parketu

Foto: Republika

Asim Paščanović, poznat i kao Asim Pars, bio je bivši košarkaš koji je ostavio trag na turskoj košarkaškoj sceni.Tragično je pronađen mrtav u svom domu u Kalesiji, mestu gde je njegovo putovanje počelo. Okolnosti oko njegovog odlaska ostaju nepoznate dok policija nastavlja svoju istragu ovog srceparajućeg događaja. Košarkaška zajednica tuguje zbog gubitka igrača koji je ostavio neizbrisiv uticaj na sport, kako u Turskoj tako i širom sveta.

Rođen u Kalesiji, Bosna i Hercegovina, započeo je karijeru u klubu Sloboda Dita u Tuzli. Njegov talenat i predanost ubrzo su privukli pažnju Galatasaraya, što je dovelo do njegovog prelaska u Tursku 1993. godine, gde je potpisao za renomirani klub. Nakon što je proveo vreme u Galatasarayu, proveo je dve sezone u KK Zagrebu pre nego što se vratio u Tursku da nastavi svoj profesionalni put.

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=mrtav+

Parsovo vreme u Turskoj videlo ga je kako nosi dresove nekoliko prestižnih klubova, uključujući Tuborg, Ulkerspor, Tofas, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Pinar Karsiyaka, Turk Telekom, Marsin i Erdemirspor. Njegovo značajno prisustvo na turskoj košarkaškoj sceni kulminiralo je završetkom njegove profesionalne karijere u zemlji, što predstavlja značajno poglavlje u priči o njegovom životu.

Iako je rođen u Bosni i Hercegovini, Pars je odlučio da predstavlja tursku reprezentaciju zbog svojeg dvojnog državljanstva. Ova odluka dovela ga je do toga da bude deo turske reprezentacije koja je postigla značajan uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. Međutim, izrazio je žaljenje što nije mogao da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, san koji je negovao još od 1990-ih, kada je ponudio svoje usluge.

Nagli i prerani odlazak Asima Parsa služi kao dirljiv podsetnik na nepredvidivu prirodu života, podstičući razmišljanje o nasleđu koje ostavlja u svetu košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading