ZVEZDO PAZI, PARIZ GAZI: Dok se crveno-beli muče, Francuzi raspucani pred start Evrolige

Autor:

Sport

28.09.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za šest dana igraju međusobni duel na otvaranju

ZVEZDO PAZI, PARIZ GAZI: Dok se crveno-beli muče, Francuzi raspucani pred start Evrolige

Foto: Starsport

Košarkaši Pariza su imali uspešnu generalnu probu pred početak Evrolige i duel sa Crvenom zvezdom. Osvajač Evrokupa je u gostima ubedljivo savladao ekipu Šarlona rezultatom 102:87, te tako stavio do znanja regionalnom šampionu da u petak nema "sprdnje".

Tim iz prestonice Francuske je tokom celog meča dominirao, posebno u drugoj četvrtini kada je stekao dvocifrenu prednost koju je uspešno održao do kraja utakmice. U trećem periodu su čak imali maksimalnih 25 poena viška, ali je tada očekivano malo opao ritam na terenu.

Makedonski reprezentativac Ti Džej Šorts se istakao kao predvodnik Parižana sa 23 poena, sa impresivnim procentom šuta iz igre i 10 asistencija, što je najviše doprinelo ubedljivoj pobedi. Pored njega, Gifi je dao 16 poena, dok su Jantunen, Malkolm i Vord dodali po 10.


U poraženoj ekipi, srpski reprezentativac Dušan Ristić je bio najzapaženiji sa 18 poena, a i Nemanja Nenadić je takođe imao solidan učinak sa 11 poena. Vredni pomena u domaćem sastavu bili su još Gadu sa 18 i Kutbertson sa 14 poena.

Pariz sada ima učinak 1-1 posle uvodnog poraza od Gravelinsa, dok je Šalon zabeležio drugi poraz. Francuski tim se sada sa optimizmom priprema za duel sa Crvenom zvezdom u petak u 21 čas, dok će Sferopulosova ekipa pokušati da pronađe pravi ritam u narednih šest dana, budući da je u uvodna dva kola ABA igrala bledo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading