HOĆE LI USPETI ŽOCOV PLAN?! Nova sezona Evrolige i prvi meč parnog valjka, a on ima viziju - Evo šta je Obradović naumio!

Autor:

Sport

02.10.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atmosfera je za sada odlična.

HOĆE LI USPETI ŽOCOV PLAN?! Nova sezona Evrolige i prvi meč parnog valjka, a on ima viziju - Evo šta je Obradović naumio!

Foto: Starsport

Trener Partizana, Željko Obradović, izneo je svoje ambicije pred start Evrolige, naglašavajući značaj prve utakmice koja je na programu u četvrtak u Španiji protiv Baskonije.

Obradović ističe da ulaze u utakmicu sa velikim ambicijama, istom željom i energijom koju su imali u pripremnim utakmicama sa evroligašima. Naglasio je i karakteristike protivničkog tima, ističući Pabla Lada kao trenera, koji se oslanja na tranziciju, individualna rešenja, ofanzivni skok i izolacije.

- Prva utakmica u Evroligi, ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želeo bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promenili tim, trenera, sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lada kao trenera, dosta tranzijice, individualnih rešenja, ofanzivnoh skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan – Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, videćemo kako ćemo da izgledamo na utakmici - rekao je Obradović.

Obradović je takođe govorio o kadrovskoj situaciji, ističući da ekipa dobro radi i da se trudi da približi igračima sve ideje koje imaju. Odsustvo Majka je takođe istaknuto, pri čemu je trener istakao da će se u narednom periodu videti koliko će biti sposoban da se priključi timu.

Foto: Starsport

Ambiciozan pred novu sezonu Evrolige: Željko Obradović

- U ovom trenutku je jako bitan, a posle kad počne, svaka sledeća je još bitnija. Bitno je, otvara se, da se vidi gde smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje jedne ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer kad odigraš dobro, dolazi rezultat - dodao je Željko.

Uoči meča, trener Obradović je naglasio odličnu atmosferu u timu, ističući da su igrači brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Raduje se predstojećem meču i ističe da je suština izaći pred gledaoce i uživati u poslu kojim se bave. Takođe je istakao pozitivnu energiju koja je došla od navijača kako na domaćem terenu u Subotici, tako i od navijača Spartaka.

- Atmosfera je odlična, u svakom smislu. Ja sam se radovao i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem ovom sad, cela suština je da izađeš pred gledaoce i da uživaš u ovom poslu kojim se bavimo. Srećan sam zbog igrača zato što su oni veoma brzo shvatili gde igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvo gostovanje u Subotici, gde smo praktično domaći teren, neverovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelepo veče, košarkaško u Subotici - zaključio je trener crno-belih.

 

Ukupno, trener Partizana, Željko Obradović, izneo je jasne ambicije pred start Evrolige, osvrnuo se na karakteristike protivničkog tima i istakao značaj prve utakmice, dok je takođe dotakao kadrovsku situaciju i atmosferu u timu, naglašavajući pozitivne utiske pred početak takmičarske sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading