ZVEZDA PISALA ABA LIGI ZBOG PARTIZANA I GROBARA: Tiče se Čovića, evo šta je zasmetalo crveno-belima

Autor:

Sport

02.10.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pismo je adresirano na direktora lige Dubravka Kmetovića i sportskog direktora Miliju Vojinovića.

ZVEZDA PISALA ABA LIGI ZBOG PARTIZANA I GROBARA: Tiče se Čovića, evo šta je zasmetalo crveno-belima

Foto: Republika

Košarkaški klub Crvena zvezda oštro je reagovao na uvrede koje su se desile nakon meča između Partizana i Borca iz Čačka. U dopisu koji su poslali AdmiralBet ABA ligi sa Malog Kalemegdana istakli su da takvo ponašanje ne sme da se toleriše i zahtevali su njegovo sankcionisanje.

Tokom utakmice čule su se sramne uvrede na račun predsednika Republike Srbije, kao i uvrede na račun supruge tadašnjeg predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića, a od pre nekoliko dana novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Crvena zvezda je istakla da je takvo ponašanje nedopustivo i da predstavlja prelazak svih granica.

Republika

Foto: KK Partizan/X

Vređali sve redom: Navijači Partizana protiv Borca

U dopisu upućenom direktoru AdmiralBet ABA lige, Crvena zvezda je istakla da očekuje konkretne korake po pitanju ovakvih incidenata. Takođe, istakli su da očekuju da se ovakvo ponašanje ne toleriše i da se odmah preduzmu mere kako bi se zaštitio ugled lige i omogućilo gledaocima da uživaju u košarci. Pismo Zvezde naglasilo je i nedostatak reakcije prvog sudije tokom ovakvih ispada, ističući da je to takođe deo problema. Crvena zvezda je izrazila nadu da će AdmiralBet ABA liga preduzeti konkretne korake kako bi se ovakvi incidenti sprečili u budućnosti.


Crvena zvezda je istakla da ovakvi incidenti ugrožavaju ugled lige i da postoji opravdana sumnja da neki ne žele da takve akcije daju bilo kakav efekat. Takođe, naglasili su da niko ne želi da u direktnim prenosima sluša uvrede i omalovažavanja, već da gleda košarku. U zaključku dopisa, Crvena zvezda je izrazila nadu da će Admiral ABA liga preduzeti odgovarajuće mere već od starta nove sezone kako bi se sprečili slični incidenti. Takođe, istakli su da očekuju da se ovakvo ponašanje ne toleriše i da se liga usmeri ka promovisanju sportskog i fer pleja, umesto uvreda i nepoštovanja.

Pomenuto pismo Zvezde prenosimo celosti, a ono je upućeno direktoru lige Dubravku Kmetoviću, kao i sportskom direktoru Miliji Vojinoviću.

Republika

Foto: Starsport

Stigla im je žalba: Kmetović i Vojinović

- Poštovani, preskočićemo bilo kakav uvod, kurtoaziju i navešćemo odmah i konkretno razloge za ovaj dopis. Tiče se budućnosti ABA lige i izazova koji Vas očekuju. Već na startu nove sezone dobili smo najavu šta možemo da očekujemo i kako neki shodno izjavama pre sezone "neće ćutati" i obračunavati se sa "neistomišjenicima"? Da li u to spada i konstantno vređanje tokom utakmice sudije Ivana Stefaniovića od strane prvog trenera KK Partizan? Zbog čega i čemu to vodi?

U sredu 25. 09. 2024. godine odigrana je utakmica 1. kola ABA lige između KK Partizan i KK Borac u Beogradskoj areni. Ali je ponovo „tema" na tom meču u vidu pogrdnih skandiranja i uvreda bio naš klub, predsednik Republike Srbije, predsednik našeg kluba i članovi njegove porodice!

Republika

Foto: Starsport

Godinama na udaru grobara: Nebojša Čović

Upozoravamo Vas da se ovaj trend" iz prethodnih sezona nastavlja očigledno i ovel Ovo zaista prevazilazi svaku meru, kao i ponovo odsustvo reakcije prvog sudije nakon ovakvih ispada (bez prekida utakmice i upozorenja publici).

Nadamo se da ste svesni da ABA liga (koja uporno i dosledno urušava svoj ugled zbog blagih kazni za ovakve incidente) ulazi u poslednju godinu ugovora sa TV Arena i MTS Swiss. Zašto Vam ovo navodimo? Zato što niko ne želi u direktnim prenosima da sluša uvrede, omalovažavanja i lečenje nečijih frustracija, već da gleda košarku!

Zbog toga očekujemo od Vas da već od starta ove sezone preduzmete konkretne korake po ovom pitanju, i kaznama odmah stavite do znanja da ovo ludilo mora da stane! Podsetićemo Vas da je prijateljska utakmica u Beogradu pre 10 dana prekinuta na 10 minuta.

Ako je ovako već u prvoj utakmici u novoj sezoni, verujemo da će ovo iživljavanje nad gledaocima, publikom u halama koja želi da gleda košarku i to u sezoni u kojoj KK Partizan promoviše nenasilje i krilaticu „srce, ruke, glas" (ali očigledno ili neuspešno ili tek pro form radi), onda ne znamo šta da očekujemo u narednim mečevima? Licemerno je sakrivati se od takvih akcija koje očigledno ne daju rezultate, a imamo osnovanu sumnju da neki i ne žele da takve akcije daju bilo kakav efekat - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading