NA VREME SU GA SE REŠILI: Košarkaš Partizana otišao u NBA i postao tragičar - uzeo milione, a ne može bacanje da pogodi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.10.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li ponovo obući crno-beli dres?

NA VREME SU GA SE REŠILI: Košarkaš Partizana otišao u NBA i postao tragičar - uzeo milione, a ne može bacanje da pogodi!

Foto: Starsport

Njujork Niksi su uspeli da pobede ekipu Šarlota rezultatom 111:109 u uzbudljivoj pripremnoj utakmici za predstojeću NBA sezonu. Ova pobeda će sigurno podići moral ekipe pred početak takmičarske sezone.

Duan Vašington, bivši košarkaš Partizana koji je nedavno prešao u ekipu Šarlota, imao je zapaženu ulogu u ovom meču. Igrao je osam minuta i uspeo da postigne sedam poena uz jednu asistenciju, ali je nažalost postao tragičar meča. Na kraju utakmice imao je priliku da svojoj ekipi donese pobedu, ali je promašio sva tri slobodna bacanja koja je zaradio nakon što je iznudio faul pri šutu za tri poena. Ova nezgoda sigurno će ostaviti traga na igraču, a ostaje da vidimo kako će se ovo odraziti na njegovu igru u narednim utakmicama.

Ova situacija sigurno baca senku na pitanje da li će se Duan Vašington vratiti u Beograd nakon završetka predsezonskih priprema. Iako je ovo izazvalo neizvesnost među navijačima i ljubiteljima košarke, biće interesantno pratiti kako će se ova situacija razvijati i da li će Vašington ostati u ekipi Šarlota ili će se eventualno vratiti u Evropu.

Foto: Starsport

Vašington je postao tragičar Šarlota

 

Ovo su samo neki od detalja koji su obeležili ovu uzbudljivu pripremnu utakmicu između Njujork Niksa i ekipe Šarlota.

Da podsetimo, Duan Vašington, doskorašnji bek Partizana, napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri prelaskom u NBA, ali okolnosti ovog transfera su daleko složenije nego što se čini na prvi pogled. Naime, on je bio deo velikog trejda koji je u potpunosti promenio sadašnjost i budućnost dveju franšiza Minesota Timbervulvsa i Njujork Niksa.

U ovom trejdu igrača, Vašington je završio u Šarlotu, gde je potpisao trogodišnji ugovor vredan 7,2 miliona dolara, iako su druga i treća godina ugovora uslovne, što znači da mu ukupna svota novca nije garantovana.

Košrakaški klub Partizan, prema dostupnim informacijama, dobija obeštećenje od 850 hiljada dolara zbog prevremenog odlaska Vašingtona, čime klub ulazi u specifičan problem pred start nove sezone jer sada postoji potreba da se pozicija beka dodatno popuni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading