SRBIJA DOBIJA KOŠARKAŠKOG SELEKTORA: Čović otkrio do kada će neko sesti na klupu "orlova"

Autor:

Sport

14.10.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi to mogao biti još je neizvesno.

SRBIJA DOBIJA KOŠARKAŠKOG SELEKTORA: Čović otkrio do kada će neko sesti na klupu "orlova"

Foto: Starsport

Nebojša Čović napustio je nedavno Crvenu zvezdu i posao novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije, a kao jedan od prioriteta najavio je rešavanja pitanja selektora košarkaške reprezentacije Srbije. On je, kada je reč o aktuelnom stanju u KSS, istakao da postoji potreba za organizacionim promenama, naglasivši značaj povećanja broja trenera i stavljanja struke u prvi plan. Takođe, istakao je da je prioritet kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Jedna od aktuelnih tema jeste izbor novog selektora reprezentacije. Čović je izneo svoje mišljenje o potencijalnom produženju saradnje sa Svetislavom Pešićem, ali je isto tako istakao da je važno razmišljati o alternativnim rešenjima, s obzirom na Pešićevu dob i druge prioritete. Bez okolišanja, on je otkrio kada će Srbija dobiti selektora.

Republika

Foto: Tanjug, Starsport

Kari možda ostane: Pešić dobio Čovićev glas

- Mislim da ćemo do kraja ove nedelje, najkasnije do kraja meseca imati selektora. Da li će to biti stari selektor, naše su nade i ideje da Kari ostane. Imali smo nekoliko sastanaka. I nastavićemo da razgovaramo. Mislim da Kari to može. Moramo organizaciono stvari da postavimo drugačije, da uz njega bude nekoliko mlađih trenera, da uče od njega i da mu pomažu. Dugo se razgovara zato što Kari ima 75 godina, ima druge prioritete. Ja da sam mogao, pregovarao bih sa njim tri meseca pred Olimpijske igre. Ali nisam mogao. On jeste rekao – novi predsednik, novi selektor. Ali i on ako bude selektor, biće novi selektor. On je završio jedan veoma uspešan period. On i ja se znamo veoma dugo, sarađujemo, sarađivali smo i sada u ovom njegovom mandatu. Možda nismo uvek mogli da damo sve igrače, ali mislim da smo sarađivali konstruktivno. Ja moram da imam drugo rešenje za ne daj bože, uvek imam drugo rešenje, ali sada ne mogu i neću da ga kažem. Meni je prioritet broj jedan Svetislav Pešić. Ako na kraju Kari kaže da neće, rešićemo. Sve ćemo stići skoro na vreme. Rezultat neće trpeti. Nama je potrebna jedna do dve pobede i mi smo se kvalifikovali. Postavlja se pitanje da li će se narušiti atmosfera i hemija u ekipi ako reprezentaciju preuzme neko drugi - rekao je Čović za N1.

Kada je reč o aktuelnom stanju u Košarkaškom savezu Srbije, Čović je istakao da postoji potreba za organizacionim promenama, naglasivši značaj povećanja broja trenera i stavljanja struke u prvi plan. Takođe, istakao je da je prioritet kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. On se dotakao i svog nekadašnjeg mandata na čelu KSS, ali i u Zvezdi.

Republika

Foto: Republika

Ostavio Zvezdu u dobrim rukama: Čović i Željko Drčelić

- Dosta je 13 godina u Zvezdi. Mislim da smo napravili dobre rezultate, Zvezda je stabilan evroligaš, 25 trofeja za taj period. Vi ste to možda zaboravili, ja sam iz košarkaškog saveza otišao po političkoj odluci 1997. Ja tada kao gradonačelnik Beograda nisam hteo da prihvatim izbornu krađu. Mi smo tada, kao savez Jugoslavije, bili prvi savez koji je imao svoju kuću, uspeli smo da probijemo sankcije. To je motiv, nedovršen posao.  Što se Zvezde tiče, nikakav dogovor nije bio niti išta zakulisno iza toga stoji. To je bila moja odluka. Neko će drugi da vodi Zvezdu, ne može i jedno i drugo. Nema veze, ne treba da se upuštamo u te kalkulacije koje su nerealne i da stalno iza svega tražimo neko zlo. Ovo je čista forma - jasan je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading