ZVEZDA GOSTUJE REDOVNOJ MUŠTERIJI! Može li se serija nastaviti? Evo gde možete pratiti duel iz Istanbula!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.10.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski i regionalni šampion traži nastavak serije.

ZVEZDA GOSTUJE REDOVNOJ MUŠTERIJI! Može li se serija nastaviti? Evo gde možete pratiti duel iz Istanbula!

Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili istorijski start u Evroligi, ostvarivši dve uzastopne pobede u prva dva kola. Nakon trijumfa nad Parizom u francuskoj prestonici, crveno-beli su savladali i ekipu Baskonije u grotlu Beogradske arene. Ova serija uspeha dodatno je proširena pobedom nad Igokeom u ABA ligi, tako da puleni trenera Janisa Sferopulosa u predstojeći duel ulaze u dobroj atmosferi.

U trećem kolu Evrolige, Crvena zvezda će se suočiti sa izazovom gostovanja Fenerbahčeu u Istanbulu. Turski tim je, kao i srpski i regionalni šampion, započeo sezonu sa maksimalnim učinkom od dve pobede u Evroligi, ali je pretrpeo poraz u Superkupu Turske. Zanimljivo je da Crvena zvezda ulazi u ovaj meč sa serijom od tri uzastopne pobede protiv Fenerbahčea (sezona 2022/23 - 91:89; sezona 2023/24 - 87:56, 85:76), nagoveštavajući uzbudljiv duel u Istanbulu.

U poslednjih pet međusobnih duela, Crvena zvezda je samo jednom poražena od Fenerbahčea, što dodatno podiže tenziju pred njihov susret u Evroligi. Navijači će imati priliku da prate ovaj uzbudljivi duel u direktnom prenosu na TV Sport klub 2, sa početkom u 19:30. S obzirom na formu i istoriju međusobnih susreta, utakmica između Crvene zvezde i Fenerbahčea obećava da će biti prava košarkaška poslastica.

 

 

Interesantno je napomenuti da će nekadašnji Zvezdin gorostas Boban Marjanović odigrati prvi meč protiv crveno-belih nakon odlaska sa Malog Kalemegdana, a uoči predstojećeg meča je izjavio:

- Puno emocija za mene lično, naravno. Nisam baš dugo igrao protiv Zvezde jer nisam imao prilike. Velika emocija i mislim da bi bila još veća da se igra u Beogradu, ali sad smo ovde na našem terenu. Pratim Zvezdu, gledam Zvezdu, navijam za Zvezdu, emocije su mi velike. Ali, ovo je sve sport, posao... Moramo da uradimo šta je do nas da ostvarimo pobedu sutra - istakao je Bobi u razgovoru za "Sport klub".

Crvena zvezda je spremna da se suoči sa izazovom u Istanbulu i da nastavi sa pozitivnim rezultatima u Evroligi, dok Fenerbahče ima nameru da iskoristi domaći teren i prekine niz pobeda crveno-belih. Sve oči ljubitelja košarke biće uprte u ovaj duel, dok će navijači sa nestrpljenjem iščekivati ishod susreta između dva velika evropska kluba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading