PEŠIĆ I ČOVIĆ ZASMEJALI SVE MEDIJE: Kari objasnio da nema nikoga više u KSS osim Nebojše

Autor:

Sport

20.10.2024

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zato volimo selektora

PEŠIĆ I ČOVIĆ ZASMEJALI SVE MEDIJE: Kari objasnio da nema nikoga više u KSS osim Nebojše

Foto: starsport

Novi-stari selektor Svetislav Pešić potvrdio je na konferenciji za medije da ostaje na čelu reprezentacije Srbije. U to ga je ubedio novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović. Kada je Kari dobio pitanje da li će imati iste pomoćnike oko sebe u predstojećem mandatu, otkrio je da nema više nikoga, te mu je ostao samo Čović.

Ja nemam nijednog pomoćnika, jedan je postao trener jedne reprezentacije, drugi postao trener kluba, Tarlać me je napustio, dva atletska trenera su u Turskoj i Nemačkoj, nemam sportskog direktora, imam samo predsednika - rekao je Pešić i zasmejao sve prisutne, a Čović dodao: "Ne baš neiskusnog, ali..."

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović i Svetislav Pešić

Bilo je i priča da će se Pešić baviti naslednikom, ali je on odgovorio da je to pitanje za predsednika.

- Slušajte, to je veoma dobro pitanje, da li ću se ja baviti naslednikom - neću. Znate zašto, zato što to i predsednik zna i to sam vrlo jasno rekao, ja tražim ljude koji će meni da pomognu, jer ja sam ovde postavljen da budem trener reprezentacije, da se kvalifikujemo prvo, da osvojimo medalju, a svima nam je želja da to bude zlatna. Ciljevi su postavljeni, ne postavljam ih ja, nego neko drugi, ja se trudim da sa kolegama, Savezom, igračima, da ostvarim ciljeve. Ako predsednik mene pita u tom procesu koji bi to treneri mogli jednog dana da nastave ovo što smo započeli, naravno da ću da dam svoj stav, ali znate kako. Danas je to sve dosta teško. Svi mislimo, pa i ja, da je zbog značaja reprezentacije i sve ono što Srbija donosi. Bilo bi dobro da malo profesionalizujemo više trenera kada je u pitanju Savez, ne znači da će košarka odmah biti bolja, da će selekcija biti bolja, ali se znači da se daje status struke i na kraju struka ipak je važna. To je pitanje za predsednika, što se mene tiče, stojim na raspolaganju za svaku pomoć, stav, pitanje... Dali ste mi zadatke, ja se moram baviti da nađem dobre pomoćnike - dodao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading