EVO KAKO ZVEZDA I PARTIZAN STOJE U EVROLIGI POSLE PORAZA: Večite sada deli pet pozicija

Autor:

Sport

25.10.2024

00:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tabela se baš izmenila

EVO KAKO ZVEZDA I PARTIZAN STOJE U EVROLIGI POSLE PORAZA: Večite sada deli pet pozicija

Foto: Starsport/Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doživeli su ubedljiv poraz od Real Madrida u petom kolu Evrolige. "Kraljevski" klub je demolirao crveno-bele sa 95:72, ali na ovaj poraz treba što pre zaboraviti, budući je šampion Jadrana u prestonici Španije bio oslabljen neigranjem svoja dva najbolja igrača od početka sezone - Džoela Bolomboja i Nemanje Nedovića. Ruku na srce, niko nije ni očekivao drugačiji ishod u Madridu, što se ne može reći za sinoćni rezultat u Beogradu, gde je Virtus ostvario prvu pobedu u Evroligi savladavši Partizan sa 70:69.

Republika

Foto: Euroleague/printscreen

Tabela Evrolige trenutno

Ostalo je da se odigra još tri utakmice kako bi se kompletiralo peto kolo Evrolige. Mečevi Fenerbahče-Panatinaikos, Barselona-Asvel i Bajern-Olimpijakos zatvoriće ovu rundu, posle koje će stanje na tabeli elitnog takmičenja mirovati tri dana, pre nego što počne novo duplo kolo. Ipak, značajne promene su se dogodile već sada, pre svega po crveno-bele koji su pali na osmo mesto.

Velika je šteta što je pobeda nad Barselonom prošle nedelje ispala iz šake, jer bismo sledeće nedelje gledali duel dva najbolja tima u Evropi, pošto Zvezda Meridianbet u utorak gostuje prvoplasiranom Žalgirisu. Litvanski tim ima četiri pobede i jedan poraz, što je učinak koji trenutno niko drugi nema. Četa Janisa Sferopulosa je jedna od mnogih ekipa koje su na skoru 3-2, te sada zauzimaju osmu poziciju zbog ubedljivog poraza u Madridu.

Sa druge strane, Partizan nema za čim da žali, već može samo gledati unapred, pošto se ove sezone nije ni peo iznad plej-in pozicije, a sada zauzima 13. mesto sa učinkom 2-3. Sledeće nedelje crno-beli dočekuju Monako, pa gostuju Fenerbahčeu, čime ujedno zatvaraju "lakši" raspored u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading