POKRALI ZVEZDU I PLATILI CENU: Evo kako je Evroliga kaznila sudije koje su oštetile crveno-bele

Autor:

Sport

25.10.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravda je bar malo zadovoljena.

POKRALI ZVEZDU I PLATILI CENU: Evo kako je Evroliga kaznila sudije koje su oštetile crveno-bele

Foto: Starsport

Duel između Crvene zvezde Meridianbet i Barselone u četvrtom kolu Evrolige digao je veliku prašinu posle priznanja takmičenja da su crveno-beli brutalno oštećeni sudijskim odlukama. Ssada je sudijska trojka koja je delila pravdu na tom meču, a činili su je Robert Lotermozer, Mikele Rosi i Vasiliki Caruka, precrtana sa spiska za naredne susrete.

Naime, oni nisu zvanično suspendovani, ali se nisu našli ni na jednom meču još uvek aktuelnog petog kola. Da li je će u međuvremenu njihov izostanak i postati zvanična suspenzija i koliko će potrajati, ostaje da se vidi.

Podsetimo, Zvezda Meridianbet je pokradena protiv Barselone, a čak je i Evroliga u saopštenju priznala svoje propuste u saopštenju. Prva greška dogodila se 30 sekundi pre kraja, kada nije dosuđen očigledan prekršaj nad Bolombojom od strane Veselog. Ovaj propust je mogao značajno da promeni tok završnice utakmice. Pored toga, arbitri su napravili još jednu grešku kada su odlučili da pregledaju snimak prenosa lopte koji se dogodio osam sekundi pre kraja. Dodeljivanje ključne lopte Barseloni na osnovu ovog snimka predstavlja još jedan ozbiljan propust, jer su sudije analizirale situaciju bez očiglednog prekršaja, što je suprotno pravilima.

Republika

Foto: Printskin

Nije sviran očigledan faul Veselog nad Bolmbojem

Takođe, važno je napomenuti da su sudije pogrešile i kada je Crvena zvezda Meridianbet, sa osam sekundi na satu, propustila da prenese loptu na polovinu rivala. Ovaj trenutak dodatno je otežao situaciju za crveno-bele, koji su mogli izbeći problem da je prethodno sviran faul nad Bolombojom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading