Mlada nada srpskog sporta: Ova devojka je objedinila juniorsku i seniorsku titulu državnog prvaka!

Autor:

Sport

12.03.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko streličarstvo ima novu nadu. Mina Matevska, 19-godišnja studentkinja psihologije iz Beograda i član streličarskog kluba "Košutnjak", novi je seniorski državni šampion u indoor streličarstvu.

RepublikaFoto: Promo foto
Mina Matevska

Ona je, par dana posle senorskog prvenstva,  trijumfovala i na juniorskom državnom prvenstvu u Subotici i tako objedinila dve titule.

Mina Matevska je i član tima koji drži seniorski državni rekord,a već duže, najuspešniji  streličarski klub "Košutnjak" pravi je rasadnik talenata koji je prepoznao i jedan od najboljih trenera na svetu,  Korejanac Suk. On je na treninzima i predavanjima, koji je držao  u klubu "Košutnjakl",  u Mini Matevskoj i SK "Košutnjaku" prepoznao buduće šampione.

- San je da jednog dana učestvujem na Olimpijadi i da ponosno predstavljam srpsku zastavu i grb - govori o svojim planovima Mina.

RepublikaFoto: Promo foto

Ona ističe da je za dobrog streličara bitna mirna ruka, vrhhunska koncentracija i veliko srce.

- Moj moto je "hladna glava -  vruće srce, nikad obratno" - kaže ova mlada nada srpskog streličarstva.

Njeni uspesi bude nadu da će srpsko streličarstvo, dobiti bolji status u društvu i da ovaj sport može Srbiji doneti u bliskoj budućnosti i olimpijsku medalju.

Osim što je dvostruki državni šampion Mina Matevska je i višegodišnji uspešni član istraživačke stanice "Petnica". Njen rad o uticaju mobilne telefonije na direktnu komunikaciju mladih, izložen je ovih dana u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading