DRAMA NA BEOGRADSKOM MARATONU: Kenijac prošao kroz cilj pa kolabirao!

Autor:

Sport

28.04.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene.

DRAMA NA BEOGRADSKOM MARATONU: Kenijac prošao kroz cilj pa kolabirao!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kenijac Gilbert Čumba ostvario je izvanredan uspeh na 37. Comtrade Maratonu pobedivši sa impresivnim vremenom od 02:11:47. Ovaj izuzetan rezultat postigao je na stazi koja je poznata po svojim izazovima, što dodatno ističe njegovu sportsku nadmoćnost.

Međutim, nakon što je prešao ciljnu liniju, Čumba se srušio na ulicu, gde su mu priskočili lekari i odneli ga na nosilima. Ovaj dramatični trenutak pokazao je koliko je maraton zahtevna trka, čak i za iskusne atletičare.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

 

Tokom trke, Čumbin tempo je bio impresivan, te se činilo da bi mogao oboriti rekord svog sunarodnika Džafeta Kosgejija, koji je još 2006. godine pretrčao istu razdaljinu za 2:10,54 sati. Iako mu to nije pošlo za rukom, njegov podvig ostaje značajan u svetu maratona.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

 

Čumba nije bio jedini trkač koji je imao problema nakon završetka maratona. Naporan napor koji je potreban da se pretrči 42.195 metara podiže ozbiljna pitanja o fizičkoj izdržljivosti i mentalnoj snazi sportista.

Drugo mesto na Beogradskom maratonu osvojio je Čumbin sunarodnik Gilbert Čerijot Muge sa vremenom od 2:12;20, dok je treće mesto pripalo još jednom Kenijcu, Emanuelu Kipkogeji, sa vremenom 2:20;41. Ovi atletičari su takođe pokazali izuzetnu sposobnost i upornost tokom izazovne trke.

Kenijski atletičari su još jednom potvrdili svoju dominaciju u svetu maratona, a njihov trud i posvećenost su nešto što zaslužuje divljenje i poštovanje širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marta

28.04.2024 12:03

Čemu služe ta besmislena takmičenja?