"SVE VELIKE STVARI MI SE DEŠAVAJU NA SRPSKE PRAZNIKE": Marko Nikolić stavlja tačku na profesionalnu karijeru! Spektakl na Kalemegdanu imaće i humanitarni karakter! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.06.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Vidovdan uživajte u bokserskoj reviji i pomozite ugroženim porodicama sa Kosova i Metohije.

"SVE VELIKE STVARI MI SE DEŠAVAJU NA SRPSKE PRAZNIKE": Marko Nikolić stavlja tačku na profesionalnu karijeru! Spektakl na Kalemegdanu imaće i humanitarni karakter! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Marko Nikolić

Marko Nikolić 28 juna, na Vidovdan se oprasta od boksa. Poznati sportista i humanista će na Kalemegdanu održati egzibicioni sparing u boksu.

On će se u ringu naći sa Milanom Kravarom koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio nogu i sada živi sa protezom. Ipak, Milan je nastavio da se bavi boksom i nikada nije odustao od sporta. Mi smo kontaktirali Marka Nikolića koji je otkrio da je posle 20 godina aktivnog bavljenja sportom odlučio da se penzioniše:

- Meni se sve velike stvari dešavaju u životu na velike srpske praznike. Zato sam odlučio da se baš na Vidovdan oprostim od boksa. Već 20 godina sam profesionalni sportista i zasitio sam se, a i dolaze mlade nade, na njima svet ostaje. Voleo bih da svi dođete u petak na boks reviju "Trofej Vidovdan"

Pored Nikolića u petak na Kalemegdanu videćemo i ostale članove Saveza profesionalnog boksa Srbije.

U glavnoj borbi gledaćemo meč između Marka Cvetanovića i Viorela Simona.

 

U ostalim mečevima nastupiće bivši WBC prvak Panagiotis Tsočataridis, buduće zvezde rodom iz DR Konga Nathan Lunata i Fretas Pembele, kao i Kristina Nađ Varga, osvajač srebrne medalje na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u olimpijskom boksu.

Oproštajni meč Marka Nikolića biće revijalnog i humanitarnog karaktera.

Kako nam je Marko Nikolić nedavno izjavio, uz boks reviju "Trofej Vidovdan", biće organizovana i druga po redu akcija "Tatoo dan za Vidovdan" povodom koje se pozivaju svi tatoo umetnici u ljubitelji tetoviranja, da uzmu učešće u navedenoj akciji. Cilj je kao i prošli put da sav prihod od tetoviranja bude preusmeren za pomoć najugroženijim porodicama na Kosovu i Metohiji. Svi koji žele da učestvuju u akciji dobiće donatorsku kutiju humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" preko koje će novac biti prosleđen.

U prethodnoj akciji prikupljena je suma od 10.554 evra, a kako je navedeni novac utrošen, svi zainteresovani mogu videti na zvaničnom sajtu organizacije "Srbi za Srbe".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading