PORAZ KOJI NE BOLI! Srbija ostala bez ZAVRŠNOG turnira Lige nacija!

Autor:

Sport

23.06.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obezbeđen je glavni cilj - plasman na Olimpijske igre u Parizu.

PORAZ KOJI NE BOLI! Srbija ostala bez ZAVRŠNOG turnira Lige nacija!

Foto: FIVB

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je posle izborenog plasmana na Olimpijske igre, koje se održavaju ovog leta u Parizu, zamalo ostvarila još jedan veliki uspeh.

Izabranici Igora Kolakovića su u Ljubljani u poslednjem kolu Lige nacija izgubili  od Slovenije sa 3:2 (po setovima (25:13, 25:27, 25:14, 22:25, 15:12), završivši ligaški deo kao desetoplasirani.

Prvi set je bio potpuno u znaku Slovenije, koja je slavila sa ubedljivih 25:13. Međutim, Srbija se vratila u drugom setu, koji je rešen rezultatom 27:25 u korist srpskog tima. Nakon toga, domaći tim je ponovo preuzeo kontrolu i osvojio treći set sa 25:14.

Foto: Starsport

Igor Kolaković

U četvrtom setu, Srbija je uspela da se izbori za pobedu rezultatom 25:22, donoseći meč do odlučujućeg petog seta. Uzbudljiva završnica donela je prednost Sloveniji koja je na kraju slavila rezultatom 15:12, zadržavši srpski tim na desetom mestu u Ligi nacija.

Iako je izgubljen meč protiv Slovenije predstavljao propuštenu priliku za plasman u viši rang takmičenja, za mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije prioritet je bio osigurati učešće na Olimpijskim igrama, što je uspešno ostvareno. Ovaj rezultat jasno pokazuje da je tim sposoban da se nosi sa jakom konkurencijom, te se sa nestrpljenjem očekuje njihov nastup na Olimpijadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading