Andrej Barna uzeo je 2 EVROPSKE MEDALJE nakon što je pobedio RAK BUBREGA

Autor:

Sport

26.06.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio je bronzanu na 100 metara u slobodnom stilu i zlatnu medalju u 4x100 štafeta.

Andrej Barna uzeo je 2 EVROPSKE MEDALJE nakon što je pobedio RAK BUBREGA

Foto: www.profimedia.rs

Andrej Barna, reprezentativac Srbije u plivanju, na nedavno održanom EP u Beogradu, obradovao je naciju sa dve medalje. Osvojio je bronzanu na 100 metara u slobodnom stilu i zlatnu medalju u 4x100 štafeta. 

Iako je veliki šampion, ostao je skroman, a malo ko zna da je 2019. godine prošao kroz jedan od najtežih perioda u životu, kada mu je otkriven tumor bubrega.

Andrej je podelio svoju životnu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnom. 

- 2019. godine sam dobio loše vesti. Bio sam na pregledu koji svi reprezentativci moraju da obave dva puta godišnje. Na svu sreću, na ultrazvuku su mi otkrili promenu na bubregu i predložili da je dalje istražim. Pošto sam imao Svetsko prvenstvo te godine, nismo mislili da je toliko ozbiljno, pa smo to malo gurnuli sa strane. Po završetku SP-a otputovao sam u Ameriku gde smo obavili dodatna ispitivanja i konsultacije, otkrivši da imam tumor na bubregu. Rekli su mi da nije ništa strašno i da mi život nije ugrožen, ali da bi bilo najbolje da se što pre odstrani. Univerzitet mi je pružio podršku i organizovali su operaciju na najmoderniji način, uz korišćenje robotske asistencije. Opravak je bukvalno trajao samo mesec dana, imao sam male rezove i mogao sam brzo da se vratim normalnom životu. Tokom celog tog procesa nisam imao nikakve poteškoće i samo sam razmišljao o tome kako da se što bolje oporavim i pripremim za nastavak svoje karijere - priča Andrej i dodaje: 

- To je bila 2019. godina, a 2020. su trebale da se održe Olimpijske igre. Tada sam samo razmišljao kako da se što bolje pripremim. Nisam puno razmišljao o tome šta se događalo u tom trenutku, nego sam se fokusirao na pozitivne stvari koje su mi pomogle da se što bolje oporavim i pripremim za predstojeću sezonu - rekao je Andrej Barna na televiziji K1.


On je otkrio da je njegov brat Filip Barna, košarkaš Spartaka sa kojim je osvojio ABA 2 ligu.

- Bio je proglašen za MVP-a ABA 2 lige . Morao je da se probija kroz ceo svoj život sam i nije imao neku veliku podršku nekih spoljnih faktora. Sam se izborio za sve i jako je lepo gledati kako napreduje u karijeri - dodao je i otkrio svoja očekivanja na Olimpijskim igrama: 

- Nastupam u 100 metara slobodnim stilom, štafeti 4x100 metara i 50 metara kraul. Voleo bih da se domognem finala u slobodnom stilu i štafeti, a da dođem do polufinala u kraulu. Videćemo kako će sve ispasti. Deveti sam bio u Tokiju, a sada bih voleo da dođem do finala. Videćemo šta će biti dalje - zaključio je Andrej Barna.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading