PIJANI SOMOVI ŠAMPIONI EVROPE: Veterani kluba iz Beograda dominantno osvojili zlato

Autor:

Sport

02.07.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redom padali Španci, Partizan, Šapčani i na kraju Jadran.

PIJANI SOMOVI ŠAMPIONI EVROPE: Veterani kluba iz Beograda dominantno osvojili zlato

Foto: Privatna arhiva

Beogradski amaterski vaterpolo klub veterana Pijani Somovi osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za veterane, koje je održano u Beogradu u okviru Evropskog šampionata u vodenim sportovima. Oni su u finalu timskom igrom odneli pobede nad Jadranom, a pre toga su savladali klub iz Španije, Partizan i Šabac.

Pijani Somovi su demonstrirali superiornu igru već od grupne faze, zauzevši prvo mesto u A grupi. U uzbudljivom meču protiv A.R. Concepcion iz Španije, pobedili su rezultatom 15:11, zahvaljujući sjajnim golovima Marka Andrejevića, Damira Crepulje, Nemanje Đurovića, Borivoja Čubrića i drugih članova tima.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Najbolji u Evropi

U drugom meču protiv Partizana, dominirali su sa rezultatom 13:8, uz ključne golove Crepulje i Čubrića. Polufinale je donelo još jedan uzbudljiv meč, gde su Pijani Somovi savladali Šabac rezultatom 10:6. Strelci za Pijane Somove bili su Nemanja Đurović (2), Miloš Stanišić (2), Borivoje Čubrić (2), Damir Crepulja (2), Đorđe Marđonović (1) i Aleksander Sharvardze (1).

Republika

Foto: Privatna arhiva

Vaterpolisti sa podmlatkom

U finalu, suočili su se sa Jadranom i u dramatičnoj utakmici slavili pobedu 7:6, obezbedivši tako zlatnu medalju za klub. Strelci u finalu bili su Nemanja Đurović (2), Borivoje Čubrić (2), Miloš Jevremović (1), Damir Crepulja (1) i Miloš Stanišić (1). Posebno se istakao golman Strahinja Sretković, koji je briljirao na golu tokom celog turnira, pružajući sigurnost svojoj ekipi i braneći ključne šuteve u presudnim trenucima. Pored njega, posebno su se istakli kapiten Đurović, Čubrić, Jevremović, Crepulja, Andrejević i Stanišić svojim odlučujućim golovima.

 

 

Ali da nekog ne zaboravimo, ovo je ceo sastav VK Pijani somovi: Filip Andrejević (golman), Marko Andrejević, Miloš Jevremović, Marko Špiler, Nikola Đurković, Borivoje Čubrić, Zdravko Lukić, Đorđe Marđonović, Aleksander Sharvardze, Nemanja Đurović, Damir Crepulja, Miloš Stanišić, Strahinja Sretković (golman), Milorad Aleksić i Andreja Popov.

Podsetimo, Pijane somove osnovala je grupa entuzijasta 2006. godine u kafani, kao amaterski vaterpolo klub veterana. Predstavljali su Srbiju na Svetskom prvenstvu u Italiji 2012. godine. Pored ovog zlata, klub je ostvario zapažene rezultate u regionalnim ligama i na međunarodnim turnirima.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Zlatno Pijanih somova najlepše sija

Među najvećim uspesima izdvajaju se prva mesta u Regionalnoj vaterpolo ligi 2014, 2015. i 2017. godine, kao i bronza na Evropskom prvenstvu u Rijeci 2016. godine. Pored toga, osvojena su i brojna prva mesta na turnirima u Vrnjačkoj Banji, Skoplju, Sofiji, Ohridu, Istanbulu, Pragu, Banjaluci i mnogim drugim gradovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading