SRBIJO, RADUJ SE: Mladi "delfini" u finalu Svetskog prvenstva - Crnogorci pali u Buenos Ajresu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.07.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još korak nas deli od zlatne medalje i svetske titule.

SRBIJO, RADUJ SE: Mladi "delfini" u finalu Svetskog prvenstva - Crnogorci pali u Buenos Ajresu!

Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije, igrači do 18 godina, plasirala se u finale Svetskog prvenstva koje se održava u Buenos Ajresu. Mladi "delfini" su u polufinalu savladali vršnjake iz Crne Gore i sada mirno mogu da očekuju ishod drugog polufinalnog meča.

Srbija - Crna Gora 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4)

Čini se da je pitanje pobednika bilo rešeno već polovinom druge četvrtine kada su mladi srpski vaterpolisti stigli do više nego ubedljivih 8:0.

Međutim, usledio je pad u igri što je Crna Gora iskoristila pokazavši da ne želi bez borbe da se odrekne plasmana u finale. Početkom poslednjeg perioda meča uspeli su da rezultatski deficit svedu na svega tri gola minusa (9:6), ali su naši vaterpolisti golovima Čonkića i Gladovića uspeli da prekinu golgeterski post, uvećaju prednost na pet golova razlike, čime je pitanje pobednika faktički bilo rešeno.

Foto: https://Worldaquatics.com/

Mladi "delfini" u finalu Svetskog prvenstva

 

- Svetsko prvenstvo u vaterpolu U-18, polufinale:

Srbija - Crna Gora 13:9 (6:0, 2:2, 1:3, 4:4)

Srbija: Dimković, Bodiroga 1, Novaković 3, Tomić 1, Kojić 1, Gladović 2, Canepa 1, Đokanović 1, Adamović, Krstić 2, Lazić, Savić, Čonkić 1. Selektor: Saković.

Crna Gora: Vukašinović, Matijašević, Marković 1, Milinić, Roganović, Stupar, Janović 2, Petrović, Perov, Gojković 6, D.Pejović, M. Pejović, Samardžić. Selektor: Mirović

Reprezentacija Srbije je ovim trijumfom obezbedila plasman u veliko finale, a samim tim je osigurana i barem srebrna medalja. U borbi za svetskku titulu "delfini" će se sastati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Mađarska i Italija, a navedeni duel na programu je u sredu 10. jula sa početkom od 1.30 časova po srpskom vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading