Pohvale za Srbiju na generalnoj skupštini Evropske federacije kompanijskog sporta

Autor:

Sport

30.09.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska federacija kompanijskog sporta najavila je nove projekte.

Pohvale za Srbiju na generalnoj skupštini Evropske federacije kompanijskog sporta

Foto: SFKS

Srpska federacija kompanijskog sporta imala je značajnu ulogu na redovnoj sednici skupštine Evropske federacije kompanijskog sporta koja je uspešno održana u Kopenhagenu.

Delegacija na čelu s predsednikom SFKS Velizarom Đerićem naišla je na topli prijem u glavnom gradu Danske, a pohvale za naš kompanijski sport javno su izrekli predsednik Evropske federacije kompanijskog sporta Didijer Besair i generalni sekretar Musa Lami.

Srpska federacija kompanijskog sporta najavila je nove projekte, pa će se pored Agia Triade i Jahorine sportske kompanijske igre ubuduće organizovati i na Kopaoniku, o čemu će u Srbiji biti reči narednih dana.

Na skupštini Evropske federacije kompanijskog sporta, francuski grad Lil dobio je organizaciju Letnjih sportskih kompanijskih igara 2029. godine, uz podsećanje da će se naredne igre održati na Majorci u poslednjoj nedelji juna naredne godine.

Delegaciju Srpske federacije kompanijskog sporta u Kopenhagenu, pored predsednika Velizara Đerića, činili su još: Mira Đerić, član borda Evropske federacije kompanijskog sporta, Mirko Pavlović, direktor Sportskog centra Tašmajdan i Goran Anđelković, jedan od osnivača Srpske federacije kompanijskog sporta.

- Zahvalni smo čelnicima Evropske federacije kompanijskog sporta – predsedniku Didijeru i generalnom sekretaru Musi Lamiju na srdačnim rečima koje potvrđuju da je Srpska federacije kompanijskog sporta na pravom putu. Sigurni smo da će masovnost u kompanijskom sportu Srbije biti sve veća i značajna u evropskim i svetskim okvirima - između ostalog je istakao Velizar Đerić, koji je u Kopenhagenu imao i značajnu ulogu savetnika u kabinetu ministarstva za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom, koji u Vladi Republike Srbije s uspehom vodi ministar Đorđe Milićević.

Zahvaljujući Srbiji, na skupštini Evropske federacije kompanijskog sporta u članstvo je primljena i Crna Gora koju je predstavljao generalni sekretar crnogoske federacije Milorad Šutulović, a predsednik Didijer Bisijer je podvukao da je Srpska federacija kompanijskog sporta imala značajnu ulogu i u nedavni prijem Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, u članstvo Evropske federacije kompanijskog sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading