ATLETIČAR PRONAĐEN MRTAV! Svet sporta zavijen u crno

Autor:

Sport

08.10.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se na samoubistvo.

ATLETIČAR PRONAĐEN MRTAV! Svet sporta zavijen u crno

Foto: Profimedia

U poslednjih mesec dana, svet je potresen serijom smrti kenijskih atletičara. Peta žrtva ove nesrećne serije je Klement Kemboi, bivši šampion Afrike u 3.000 metara stipl čez. Ova vest dolazi samo dan nakon što je javnost saznala za smrt Kipjegona Beta, još jednog talentovanog atletičara.

Komandir policije okruga Elgejo Maravet, Piter Mulinge, izneo je sumnje da je Kemboi izvršio samoubistvo, navodeći da je prethodno pokušao da učini isto.

- Izveštaji pokazuju da je bio u dubokoj depresiji i da je bio frustriran nakon što je njegova trkačka karijera završena - rekao je Mulinge.

Dodatne informacije ukazuju na to da je prodao većinu svoje imovine i da se kockao kako bi nadoknadio gubitke. Mulinge je istakao da su istrage pokazale da je Kemboi patio od duboke depresije i frustracije zbog završetka svoje trkačke karijere. Telo pokojnika pronađeno je vezano za drvo na farmi koja pripada srednjoj školi Svetog Patrika.

Ovo nije prvi slučaj tragičnog kraja za kenijske atletičare. U proteklom mesecu, svet je već bio potresen vestima o smrti četiri talentovana sportiste. Ova serija događaja izazvala je zabrinutost i postavlja pitanje o mogućim uzrocima ove nesrećne serije.

Smrt pet kenijskih atletičara za tako kratak vremenski period ima dubok uticaj na atletsku zajednicu. Ova tragedija baca svetlo na probleme s mentalnim zdravljem među sportistima i ističe potrebu za većom podrškom i pažnjom prema njihovim emocionalnim i mentalnim potrebama.

Dok svet tuguje zbog gubitka još jednog talentovanog atletičara, ostaje pitanje šta je dovelo do ove tragične serije smrti među kenijskim sportistima. Nadamo se da će ova serija slučajeva podstaći dublje promišljanje o mentalnom zdravlju sportista i da će dovesti do promena u pristupu podršci i zaštiti njihovog blagostanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading