PARTIZAN ADMIRALBET SLAVIO U DERBIJU: Metaloplastika mučila crno-bele, pa posustala

Autor:

Sport

11.10.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" bez poraza u prvenstvu

PARTIZAN ADMIRALBET SLAVIO U DERBIJU: Metaloplastika mučila crno-bele, pa posustala

Foto: Dušan Milenković

Rukometaši Partizana AdmiralBet savladali su ekipu Metaloplastike Elixir u derbiju petog kola domaćeg prvenstva – 28:22 (12:10). Namučio je vicešampion države aktuelnog lidera na tabeli u prvom poluvremenu, ali su crno-beli u drugu deonicu ušli sa mnogo više želje, fokusa i borbenosti, kaznivši greške rivala za peti trijumf u nizu i maksimalan učinak posle pet kola.

Prvo poluvreme otvoreno je odbranom Zorića već u prvom napadu gostujućeg tima. Tokom početnog odmeravanja snaga put do mreže rivala pronalazio je Crnoglavac, koji je postigao prva tri pogotka za crno-bele. Sa dva gola Kotara naš tim je poveo 5:3, ali je Metaloplastika brzo došla do izjednačenja – 6:6. Čvrstom i kompaktnom odbranom Šapčani su zadavali ekipi Đorđa Ćirkovića mnogo problema u napadu, ali je ta agresivnost skupo koštala goste. Crnoglavac je sa linije sedam metara pet puta bio precizan u prvoj deonici i sa sedam golova u prvih 30 minuta držao crno-bele u vođstvu. Pri napadu za plus tri i rezultatu 11:9, trener Ćirković je zatražio tajm-aut, ali su usledila dva vezana nerealizovana napada, posle kojih je stigao odgovor Metaloplastike i pogodak iz kontre za 11:10. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:10, ali je bilo jasno da je crno-belima potrebna bolja igra u nastavku kako bi se zadržao maksimalan učinak u domaćem prvenstvu.

Sa mnogo više želje i energije igrači Partizana AdmiralBet otvorili su drugo poluvreme i preko Popovića, koji je imao zapaženu rolu na startu drugog dela, duplirali prednost – 17:13. Konačno je slomljen otpor rivala i crno-beli su koristili svaku tehničku grešku Šapčana da se iz kontre dođe do lakih golova. Tajm-autom u 48. minutu, pri vođstvu 22:18, trener Ćirković je nacrtao napad za plus pet, ali je realizacija izostala. Ipak, utisak je u narednom napadu popravio kapiten Zečević, da bi Vasić iz kontre bio precizan za 24:18. Najveću prednost naš tim je imao u samoj završnici, kada je Šotić pogodio za plus osam, a gosti smanjili zaostatak za konačnih 28:22.

Najefikasniji u dresu Partizan AdmiralBet tima bio je Nikola Crnoglavac sa 11 pogodaka (šest iz sedmerca), dok je Veljko Popović meč završio kao šestostruki strelac. Za najboljeg igrača proglašen je kapiten Nikola Zečević, koji se vratio posle povrede i sa četiri gola, ali i dobrom igrom u odbrani, imao zapaženu ulogu na večerašnjem susretu.

Republika

Foto: Dušan Milenković

Đorđe Ćirković i Marko Lazić

Na konferenciji za medije, koja je održana po završetku utakmice, svoje utiske podelili su trener Đorđe Ćirković i igrač Marko Vasić.

– Čestitam Metaloplastici i na korektnom ponašanju i na odličnoj partiji. Prelomili smo meč tek sredinom drugog poluvremena, a do tada je sve bilo na jednu-dve lopte. Bolje su otvorili meč, mi mekano, iako je zahtev bio da se čvrsto uđe od starta. Usporili su ritam, igrali pametno, iako je sve bilo iz napadačkog seta koji smo očekivali. Mi nismo reagovali onako kako smo želeli i postoji određeni dizbalans, jer nam se određene greške ponavljaju. Na meni je da analiziram zašto do toga dolazi, jer 14 dana treniramo fenomenalno, a na utakmici ne pokažemo ono za šta smo se pripremali – zaključio je trener Partizan AdmiralBet.

Vasić je takođe istakao da su crno-beli imali dosta poteškoća u prvom delu susretu.

– Što se nas tiče, ušli smo u meč bez nekog žara, a dogovorili smo se da ne bude tako. Šta je razlog tome ne znam, ali ćemo naravno analizirati u narednim danima. Bolje smo otvorili drugo poluvreme, poveli šest razlike deset minuta do kraja i prelomili utakmicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading