Čudno: Dok Đoković i Nadal vode bitku za tron u Londonu, evo šta kaže Federer!

Autor:

Sport

08.11.2019

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je će na Završnom mastersu u Londonu igrati bez pritiska, pošto su glavni ciljevi tog turnira zabava i promocija tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Najbolji tenisere sveta od nedelje očekuje takmičenje u O2 areni, a Federer smatra da je pritisak znatno manji nego na Gren slem turnirima.

- Ovde se radi o zabavi. To nije tako ozbiljan događaj za sve nas, više je promotivnog karaktera. Lepo je biti u toj grupi od osam tenisera jer nam je to svima cilj tokom sezone. Svi smo uspeli u tome i mislim da nas sama ta činjenica čini zadovoljnim- rekao je 38-godišnji Federer.

Rodžer se nalazi u Bjorn Borg grupi zajedno sa Novakom Đokovićem, Dominikom Timom i Mateom Beretinijem.

- Znam da nisam favorit, ali sam veoma motivisan da odigram dobro i dam sve od sebe. Mesecima nisam mogao ni da sanjam o kvalifikovanju, tako da nemam od čega da dignem ruke- dodao je Švajcarac, koji je Završni turnir poslednji put osvojio 2011. godine.

Trenutno treći teniser sveta prvi meč igra protiv Tima u nedelju od 21 čas.

Turnir u O2 Areni igraće se od 10. do 17. novembra, uz direktne prenose na Sport Klubu. Nagradni fond iznosi 9.000.000 dolara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading