Lajović o pauzi usled korone: Uz moju Lidiju izolacija mi lako pada!

Autor: Slobodan Vrakela

Sport

03.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retko kome, kao profesionalnim sportistima, toliko teško pada boravak u zatvorenom. To se posebno odnosi na tenisere, koji su navikli 365 dana u godini da putuju širom sveta, treniraju i igraju mečeve na otvorenom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović, 23. igrač planete, ima tu sreću da ograničen prostor svog stana deli sa devojkom Lidijom, koja je student medicine, pa tačno zna šta treba raditi i kako se čuvati od koronavirusa, koji se proširio na sve meridijane.

- U Beogradu sam, čuvam se i pazim, verujem da nikom nije lako u ovim vremenima ali moramo biti obazrivi i pratiti protokole da bi se ovo što pre završilo. Devojka Lidija je trenutno student pete godine medicinskog fakulteta, veoma mi je olakšan boravak u zatvorenom kada je ona sa mnom - kaže drugi reket Srbije za Srpski telegraf.

IGRA IGRICE

Održati formu, čini se, nikad teže nije bilo.

- Pokušavam da održim koliko-toliko formu vežbama u stanu, nažalost, nemam dovoljno velike zidove za tenis, pa moram da improvizujem.

Kada se odrade dnevne rutine, Dušan se opušta uz video-igrice, baš kao i većina naših tenisera.

- Igram "Counter-strike". Znam da Filip Krajinović igra FIFA, a Viktor Troicki "Call of duty".

Zanimljivo je da su Ducijevi članovi tima, trener i fizioterapeut, iz dve najugroženije zemlje Evrope u ovom trenutku - Španije i Italije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who’s your quarantine buddy? #tbt

Објава коју дели Dusan Lajovic (@dutzee) дана 26. Мар 2020. у 12:39 PDT

- Obojica su dobro iako je kod njih mnogo više zaraženih. Nalaze se u 24-časovnoj izolaciji i omogućen im je odlazak samo do prodavnice i apoteke.

POMOĆ STARIJIMA

Poznat kao "dobar momak iz susedstva", Dušan je spreman uvek da pomogne onima kojima je najteže.

- Nemam nikog starijeg kome je pomoć potrebna, ali sam uvek spreman za tako nešto.

Odvojenost od najbližih svima najteže pada, pa i Lajoviću, koji ima samo jednu želju kada se ovaj haos završi.

- Jedva čekam da zagrlim sve bliske ljude kad ovo prođe.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ

Da pobedimo pandemiju, lako ćemo za ATP listu

Prekid sezone Dušana Lajovića je zatekao u dobroj formi i najboljem renkingu karijere. Ipak, uspon na ATP listi sada nije prioritet.

- Situacija je takva da je primarno da se oporavi što veći broj ljudi i da se ova pandemija okonča u najbržem roku, a onda ćemo opet misliti o stvarima kao što je ATP lista. Nadam da će ATP uspeti da nađe najbolje rešenje za nastavak sezone kada dođe do toga, što je sada teško predvideti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading