Rafino leto na bolovanju: Posle odustajanja sa Vimbldona, Nadal otkrio kada se VRAĆA na teren!

Autor:

Sport

07.07.2022

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski as okončao spekulacije o povredi, ima jasan plan.

Rafino leto na bolovanju: Posle odustajanja sa Vimbldona, Nadal otkrio kada se VRAĆA na teren!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal tokom vanredne konferencije za medije

Španac Rafael Nadal morao je zbog povrede da odustane od nastupa u polufinalu Vimbldona, a na vanrednoj konferenciji za medije otkrio je da bi trebalo da se vrati na teren kroz tri ili četiri nedelje.

Rafa je odustajanjem izgubio šanse da osvoji tzv. kalendarski slem.

Nikada nisam ni razmišljao o tome, samo sam se fokusirao na dnevne zadatke, igram onako kako se osećam. U Australiji nisam imao mnogo problema, ali kada sam se vratio to je druga priča. Rolan Garos je bio zahtevan kako mentalno tako i fizički, ali posle toga je opet krenulo na bolje. Kao što sam rekao, bilo je teško na Rolan Garosu, ali je to za mene jako važan turnir i uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da osvojim titulu. Ovde sam došao do polufinala i igrao veoma dobro, pogotovo juće kada sam posle slabog starta podigao igru na dosta viši nivo - naveo je as sa Majorke, koji je potom odgovorio na pitanje o oporavku.

 

 

- Još prošle nedelje sam imao probleme u predelu abdomena, ali sam uspevao da kontrolišem situaciju. Juče je bilo najgore. Ipak, tokom čitave nedelje sam radio testove da vidim kako se stvari odvijaju i mala stvar je brzo prerasla u veliku. To je stvar, za samo nekoliko dana... MIslim da će potpuno proći za tri do četir nedelje, to je normalno za ovakve povrede. I nadam se da ću posle toga moći da nastavim u svom ritmu - jasan je Rafael Nadal.

Australijanac Nik Kirjos se, na taj način, plasirao u svoje prvo finale na najvećim turnirima, a na Centralnom terenu u nedelju igraće sa boljim iz meča Novak Đoković - Kameron Nori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading